Elhunyt Tordasi Ildikó

júl 14, 2015 | Archív

Életének 63. évében elhunyt Tordasi Ildikó, az 1976-os montreali olimpia női tőr egyéni aranyérmese. Az MTK sportolója, Szőcs Bertalan tanítványa pályafutása során tizenöt olimpiai

Életének 63. évében elhunyt Tordasi Ildikó, az 1976-os montreali olimpia női tőr egyéni aranyérmese. Az MTK sportolója, Szőcs Bertalan tanítványa pályafutása során tizenöt olimpiai és világbajnoki érmet nyert! Tordasi Ildikót a Magyar Vívó Szövetség saját halottjának tekinti.

A magyar női tőrvívás három egyéni olimpiai bajnoka közül a feledhetetlen Elek Ilona után Tordasi Ildikó is elhunyt. Montreali aranyérme a sportág szerelmesei számára feledhetetlen marad, ugyanakkor emellett további 14 olimpiai és világbajnoki érmet, közte egy csapat vb-aranyat is nyert. A sportág igazi klasszisa volt, a legeredményesebb magyar női tőrvívók egyikének tekinthető.

Tordasi Ildikó pályafutása során végig az MTK színeiben vívott, majd évtizedeken át ott is edzősködött. Emlékét örökre őrizni fogjuk, a Magyar Vívó Szövetség saját halottjának tekinti őt. 

2015. július 14.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.