Elkezdte a munkát az új válogatott edzői stáb

febr 1, 2017 | Archív

Az új szakmai vezetés első napján munkaértekezlet tartott a Sportok Házában Csampa Zsolt, a szövetség elnöke. A kinevezéshez járó gratulációt követően elhangzottak azok a kérések,

Az új szakmai vezetés első napján munkaértekezlet tartott a Sportok Házában Csampa Zsolt, a szövetség elnöke. A kinevezéshez járó gratulációt követően elhangzottak azok a kérések, információk és utasítások, melyek alapján az MVSZ a jövőben tervezi a vívósport irányítását. 

Az elmúlt héten választotta meg a Magyar Vívó Szövetség elnöksége sportágunk új szakmai vezetését – miként arról honlapunk részletesen beszámolt. Mivel a kinevezések február 1-jével hatályosak, az első munkanap végeztével, kora este munkaértekezletet tartott a Sportok Házában Csampa Zsolt, az MVSZ elnöke. Mondandóját a gratulációval kezdte, hasonló sikereket kívánt a régi-új csapatnak, mint amelyeket a vívás az elmúlt időszakban elért. Elmondta, hogy a szakmai munkát ugyanúgy Udvarhelyi Gábor szövetségi kapitány irányítja majd, mint a korábbiakban, viszont az MVSZ irodája több segítséget nyújt, és nagyobb kontrollt kér majd a korábbiaknál. Boczkó Gábort bízták meg azzal, hogy összehangolja és irányítsa a szakma és az iroda feladatait. Világbajnokunk, olimpiai ezüst- és bronzérmesünk pedig elmondta, hogy mindent megtesz majd azért, hogy a versenyzők a lehető legjobb körülmények között lépjenek majd pástra a versenyeken. 

A jövőben fegyvernemenkénti stábokat alakítanak majd ki. Masszőr, erőnléti edző és pszichológus egyaránt segíti majd a szakágak munkáját. Emellett a szakági bizottságok, valamint fegyvernemenkénti szövetségi szakember felügyeli majd a válogatott keretek munkáját. Elhangzott ugyanakkor az is, hogy a biztonságos felszerelésre az eddiginél fokozottabban kell majd ügyelni. A sérülések elkerülése végett szigorúan szabályozott feltételek mellett szabad csak vívni a központi edzéseken, és a cél az, hogy hasonlóan biztonságos körülményeket teremtsenek meg az egyesületekben is. 

A hét végén gyakorlatilag a teljes stáb bemutatkozik a versenyeken is, mivel két fegyvernemben felnőtt Világkupa egyéni és csapatversenyt rendeznek, illetve szombaton és vasárnap hatfegyvernemes korosztályos országos bajnokság lesz a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. Végezetül megismételjük a névsort, azaz a másfél plusz két esztendőre kinevezett szakmai stábot. 

Szövetségi kapitány: Udvarhelyi Gábor.

Férfi párbajtőr. Vezetőedző: Dancsházy-Nagy Tamás. Junior válogatott edző: Eitner Kinga. Kadet válogatott edző: Andrásfi Tibor.

Női párbajtőr. Vezetőedző: Kovács Iván. Junior válogatott edző: Plásztán Attila. Kadet válogatott edző: Partali Csaba.

Férfi kard. Vezetőedző: Decsi András. Junior válogatott edző: Navarrete József. Kadet válogatott edző: Ravasz Etele. 

Női kard. Vezetőedző: Gárdos Gábor. Junior válogatott edző: Gulácsi Ferenc. Kadet válogatott edző: Bódy Benjámin. 

Férfi tőr. Vezetőedző: Érsek Zsolt. Junior válogatott edző: Szirmai Benedek. Kadet válogatott edző: Szabados Kristóf. 

Női tőr. Vezetőedző: Marco Goncalves. Junior válogatott edző: Kiss Tibor. Kadet válogatott edző: Kreiss Gábor. 

A Sport XXI. program sportági utánpótlás vezetője: Csongrádi László

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.