Elnökségi ülést tartott az MVSZ

márc 22, 2018 | Archív

Elnökségi ülést tartott csütörtök délután az MVSZ. Elfogadták a kadet és junior Eb beszámolóját, illetve kijelölték a korosztályos vb csapatát. Beszámolót tartottak a 2019-es vb előkészületeiről is.

Az elnökségi ülésen először Sztaics István, a 2019-es budapesti világbajnokság szervező bizottságának elnöke számolt be az előkészületekről. Mint elmondta, a vb előkészítésének első szakasza a nemzetközi szövetség hétvégi látogatásával lezárul. A verseny helyszíne ezúttal is a BOM Csarnok (korábbi SYMA csarnok) lesz. A döntő azonban a tervek szerint “külső helyszínen” lesz, erre a FIE-nek kell áldását adnia, utána válik publikussá. Elkészült a vb költségvetése, ezt is a FIE-nek kell jóváhagynia. Szövetségünk szombaton prezentálja a FIE felé a terveket, és ezt követi majd a tervek tényleges megvalósítása. Csampa Zsolt elnök ezt azzal egészítette ki, hogy az állami szerepvállalás garantált az eseményre, illetve a szponzorok ügyében is előrehaladott tárgyalások zajlanak. 

Az elnökség döntött a MOB közgyűlésébe delegált személyekről. A MOB szabályzata megváltozásával a közgyűlés lészáma jelentősen csökken, és az eddigi öt helyett három főt delegálhat az MVSZ. Csampa Zsolt elnök javaslatát egyhangúlag elfogadták, mely szerint Kulcsár Krisztián, Imre Géza és Prosits Attila lesz szövetségünk delegáltja. 

A kadet és junior veronai vb küldöttségében (április 1-9.) az Eb-hez képest egy-két változás történt. Többek között azért, mert a kadetok körében a vb-n csak egyéni verseny lesz, és négy helyett három fő indulhat. Emellett két cserét is kért a szakvezetés, melyet az elnökség elfogadott. Ezek után a vb-keret így alakul.

A névsor. Kadetok. Férfi tőr: Szemes Gergő (FTC), Mihályi Andor (Törekvés), Horváth Soma (Gyula). Női tőr: Zsoldosi Karolina (FTC), Nekifor Erika (Törekvés), Kalocsai Virág (Törekvés). Férfi párbajtőr: Nagy Marcell (Vasas), Kovács Dániel (Tapolca), Keszthelyi Zsombor (AVA Békéscsaba). Női párbajtőr: Muhari Eszter (Honvéd), Dékány Kinga (AVA), Büki Lili (OMS Tata). Férfi kard: Rabb Krisztián (Vasas), Kaiser Balázs (UTE), Baaken Mátyás (KVSE). Női kard: Pusztai Liza (BVSC), Nagy Valentina (BVSC), Szűcs Luca (BVSC).

Juniorok. Férfi tőr: Frűhauf Benjámin (Törekvés), Bellovicz Gábor (Honvéd, csak egyéni), Kiss Dániel (Honvéd), Mészáros Tamás (UTE), Szemes Gergő (FTC, csak csapat). Női tőr: Pásztor Flóra (Törekvés), Kondricz Kata (Honvéd), Hajas Nóra (Törekvés), Kókai Csilla (MTK). Férfi párbajtőr: Andrásfi Tibor (BVSC), Nagy Dávid (Vasas), Koch Máté (Vasas), Debnár Gergely (Honvéd). Női párbajtőr: Borsody Emma (BVSC), Dékány Kinga (AVA, csak csapat), Nagy Kinga (Diósgyőr), Petri Renáta (AVA), Gnám Tamara (Tatabánya, csak egyéni). Férfi kard: Nagy Martin (BVSC), Rabb Krisztián (Vasas), Milassin Mór (Nagykanizsa), Szlama Vilmos (Szigetszentmiklós). Női kard: Pusztai Liza (BVSC), Nagy Valentina (BVSC), Kelecsényi Mirabella (Vasas), Kern Bianka (KVSE).

Az elnökségi ülésen kitűzték az MVSZ évi rendes közgyűlésének időpontját. Az esemény május 12-n, délelőtt 11 órakor lesz a Magyar Sport Házában. 

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM