Elnökségi ülést tartott az MVSZ

aug 30, 2018 | Archív

Estébe nyúló elnökségi ülést tartott csütörtökön a Magyar Vívó Szövetség. A testület elfogadta az Európa- és világbajnoki jelentéseket, illetve megtárgyalta a hamarosan kezdődő szezon irányelveit.

Szezonzáró, egyben szezonnyitó ülést tartott csütörtökön a Magyar Vívó Szövetség elnöksége. Csampa Zsolt elnök nyitotta meg és vezette le a több órásra nyúló megbeszélést, melyen az előző, és a hétvégén kezdődő szezon is szóba került. 

A testület elfogadta az Udvarhelyi Gábor szövetségi kapitány által beterjesztett Európa-, és világbajnoki beszámolót, értékelést. Ezt követően az új szezon került szóba. Rögzítették a válogatási elveket, ugyanakkor a pontszámítással kapcsolatosan felvetődött, hogy a nemzetközi trendhez hasonlóan idehaza is átálljunk a gördülő ranglistára. Ezzel kapcsolatosan két hét múlva újabb elnökségi ülést tartanak, melynek témája kizárólag ennek áttekintése és eldöntése lesz. Ugyanakkor véglegesítették a szezon versenynaptárát, melyet honlapunkon hamarosan nyilvánosságra hozzuk. 

Fontos tudnivaló, hogy szövetségünk a közelgő napokban közzéteszi a Sport XXI kezdőcsomag, illetve az újonnan induló iskolai vívó együttműködések támogatását célzó pályázatok kiírását. 

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM