Elutaztak az első fecskék

júl 7, 2014 | Archív

A női kardválogatott vasárnap elutazott Oroszországba, a július 15-én kezdődő kazányi világbajnokságra. Gárdos Gábor együttese szombatig Moszkvában edzőtáborozik az orosz

A női kardválogatott vasárnap elutazott Oroszországba, a július 15-én kezdődő kazányi világbajnokságra. Gárdos Gábor együttese szombatig Moszkvában edzőtáborozik az orosz válogatottal, onnan repülnek tovább a hölgyek Kazányba.

 

A magyar szövetség lehetősége szerint a fegyvernemek valamennyi, utazással kapcsolatos igényét igyekezett kielégíteni, ennek eredményeképp nem kevesebb, mint nyolc részletben megy a küldöttség a július 15. és 23. közötti kazányi világbajnokságra. Az első „adag” már útra is kelt, a női kardválogatott és három mestere vasárnap Moszkvába repült. 

 

Várhelyi Anna, Garam Nóra, Márton Anna és Várhelyi Kata. Reméljük, a hazafelé úton is vidámak lesznek női kardozóink.
 
Az utolsó simításokat ugyanis ott hajtják végre a mieink. Az oroszok világhírű francia kapitányának, Christian Bauernek a meghívására a magyar válogatott (Márton Anna, Garam Nóra, Várhelyi Anna, Várhelyi Kata) és a három mester (Gárdos Gábor, Gulácsi Ferenc, Fehér Gábor) vasárnap érkezett az orosz fővárosba, ahol szombatig együtt készülnek a mieink az Európa-bajnok házigazdákkal. Az edzőtáborozás kuriózuma, hogy amennyiben a világbajnokságon mindkét együttes bejut a legjobb nyolc közé – ez az oroszok estében biztosnak tűnik, mi pedig nagyon bízunk benne… -, akkor a negyeddöntőben egymással kerünek szembe a a most közösen készülő felek. 
 

A júniusi Európa-bajnokságon negyedik helyen záró magyar válogatott Moszkvából szombaton repül Kazányba, ahol kedden, éppen a női kardozók egyéni versenyével keződik a világbajnokság.  

 

2014. július 07.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események