Emese ötödik a dohai GP-n

dec 10, 2017 | Archív

Ezúttal is nyolc közé jutott aktuális versenyén olimpiai bajnokunk, Szász-Kovács Emese. Klasszisunk ezúttal a dohai női párbajtőr GP-n lett ötödik. A magyar férfiak ezúttal korábban búcsúztak.

A párbajtőr fegyvernem 2017/18-as első Grand Prix versenyét az ázsiai helyszínen, a katari Dohában rendezték. (A következő állomás márciusban Budapest lesz.) Öt magyar vívó állt rajthoz, ebből három léphetett pástra vasárnap, a 64-es direkt kieséses táblán. Méghozzá három olimpiai érmesünk. 

A két bronzérmes férficsapattag közül Somfai Péter az első körben kifogta a koreai Parkot. A nagy Parkot, aki az idősebb, és a nem olimpiai bajnok, viszont ő áll a világranglista második helyén. Szóval kis Park, nagy Park, erős mindkettő, Péter 15:11-re kikapott. Rédli András az első körben kétséget sem hagyott afelől, hogy jobb a kazah Alimzsanovnál (15:6), utána viszont 15:8-as vereséget szenvedett a német Schmidttől, és így a 32 között búcsúzott.

Szász-Kovács Emese egy tussal győzte le a nyolcaddöntőben a francia Epée-t.

Maradt tehát egyedül Szász-Kovács Emese, aki viszont ismét megvédte a mundér becsületét… A Vasas klasszisa, Kulcsár Győző tanítványa, a fegyvernem “elnöknője”, az amerikai Nixont 15:11-re verte, majd még simábban győzött az olasz Santuccio ellen (15:9). A nyolcaddöntőben aztán nagy csatára kényszerült, de egy tussal legyőzte a francia Párbajtőrt, azaz Epée-t (15:14). A negyeddöntőben újabb kiélezett derbi következett a kínai Huval szemben. Márpedig egy tussal nem lehet mindig nyerni – vagy csak nagyon ritkán… -, ezúttal nem sikerült Emesének a befejezés, 11:12-re kikapott. Ezzel az ötödik helyen végzett – rendkívül értékes világranglista-pontokat szerzve. 

Olimpiai bajnokunk az ötödik helyen zárt a katari Grand Prix-n, gratulálunk!

Bajnokunknak tehát ismét, sokadszor is gratulálhatunk, és mindez egyáltalán nem unalmas…!

Eredmények. Férfi párbajtőr Grand Prix, Doha, 181 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Rédli-Alimzsanov (kazah) 15:6, Somfai-Park K. (koreai) 11:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Rédli-Schmidt (német) 8:15.

Végeredmény: 1. Park S. (koreai), 2. Jung (koreai), 3. Pizzo (olasz) és Santarelli (olasz), …17. Rédli András, …63. Somfai Péter, …87. Siklósi Gergely.

Női párbajtőr egyéni Grand Prix, Doha, 128 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Szász-Kovács-Nixon (amerikai) 15:11.

A legjobb 16 közé jutásért: Szász-Kovács-Santuccio (olasz) 15:9.

Nyolcaddöntő: Szász-Kovács-Epée (francia) 15:14.

Negyeddöntő: Szász-Kovács-Hu (kínai) 11:12.

Végeredmény: 1. Popescu (román), 2. Navarria (olasz), 3. Csoj (koreai) és Hu (kínai), 5. Szász-Kovács Emese (edző: Kulcsár Győző, válogatott edző: Kovács Iván), …94. Mihály Kata.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események