Értékel az Európa-bajnok, a mester és az elnök

márc 7, 2016 | Archív

Értékelések, melyekből kiderül, hogy Csampa Zsolt, az MVSZ elnöke eddig elégedett a kadet és junior Európa-bajoki szerepléssel, és várja a folytatást; hogy Siklósi Geri nem hangoskodó,

Értékelések, melyekből kiderül, hogy Csampa Zsolt, az MVSZ elnöke eddig elégedett a kadet és junior Európa-bajoki szerepléssel, és várja a folytatást; hogy Siklósi Geri nem hangoskodó, de fog ő még Újvidéken kiabálni; és hogy Szalay Gyöngyi az aranyait nem adja, de nagyon boldog. A magyar küldöttség négy arany-, egy ezüst és egy bronérmet nyert az Európa-bajnokságon. Eddig…

geri érem Négyes, ami csillagos ötös! Siklósi Gergely a magyar küldöttség negyedik aranyérmét szerezte az újvidéki kadet és junior Európa-bajnokságon.

Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség elnöke, aki a hétvégére csatlakozott a magyar küldöttséghez: “Tizenkilenc újunccal érkeztünk az Európa-bajnokságra, és eddig nagyszerűen megálltuk a helyünket. A kadet korosztálynak, és az érintett válogatott edzőknek, edzőknek gratulálok a sikeres szerepléshez, különösen a női kardozóknak, akik egészen kimagaslót nyújtottak! A juniorok között akadnak olyan tehetségeink, akik már a felnőttek között is versenyeznek, ennek nehézségeit megéreztük, ennek ellenére ez a követendő út. Siklósi Gergely ma remekül vívott, természetesen neki is gratulálok! A juniorok csapatversenyei még el sem kezdődtek, biztos vagyok benne, hogy nem a jelenlegi hat érem lesz a végállomás. Úgy érzem, úgy tapasztaltam a helyszínen is, hogy a szövetség a szezon során, és a helyszínen is minden feltételt biztosított a sikeres szerepléshez, sok sikert kívánok a hátra lévő napokhoz!”

gerigyüngyi Boldog tanítvány, büszke mester. Siklósi Gergely és Szalay Gyöngyi kettőse.

Siklósi Gergely, junior egyéni Európa-bajnok: “Csodálatos nap volt, amelyet egy olyan idény előzött meg, ami nem sikerült igazán jól. Kétszer kaptam ki a szezon során magyar vívótól a junior Vk-kon, egyszer pedig a turkui Vk-döntőben az osztrák Mahringertől. Erre most egy közepesnek érzett csoportkör után a 32-ben megkaptam Mahringert, a 16-ban meg Bányai Zsombort… Nagyon nehéz meccsek voltak, de sikerültek. Aztán a döntőben Rubes volt a következő igazi nagy ellenfél,  akivel nagyon fordulatos asszót vívtunk. Nem tudtam végig kézben tartani az irányítást, mégis úgy éreztem 11:9-nél, tíz másodperccel a vége előtt, hogy ez már meglesz. Aztán tévedtem, jöhetett a hosszabbítás… De a vége sikerült, nagyon boldog vagyok, és hadd köszönjem meg a családomnak, a mesteremnek, a szponzoroknak, és mindekinek, aki segített abban, hogy idáig eljussak. Nem vagyok egy hangoskodós típus, most sem kiabáltam végig a döntőt. De kedden jöhet a csapatverseny, ahol ismét nyerni akarunk, és olyankor a hangom is megjön majd, megígérem!”

gerikingagyöngyi A magyar tenger a Balaton… A tapolcai mintaműhely megteremtője és vezetője, a válogatott edzője Eitner Kinga, a legújabb büszkeség, Siklósi Gergely, és a korábbi világklasszis tanítványból lett sikeredző, Szalay Gyöngyi.

Szalay Gyöngyi, Geri edzője, aki hétszeres világbajnokként így válaszolt arra a kérdésre, mely szerint odaadta volna-e egyik aranyérmét Geri vasárnapi sikeréért: “Na azt azért nem, vívja csak ki a saját sikereit, mint ahogy ma is megtette, úgyhogy most nagyon-nagyon boldog vagyok, miként a saját aranyaimnál… Azért szurkoltam a verseny előtt, hogy kerülje el a magyarokat, erre a nyolcaddöntőben összekerült Zsomborral. De sikerült nyernie, egész nap nagyszerűen oldotta meg a kiélezett szituációkat. Egyébként úgy érzem, egyre érettebben versenyez, ami így, nem sokkal az érettségi előtt időszerű is. Nincs vége az Európa-bajnokságnak, hasonló folytatást remélek a csapatversenyen is!”

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM