Európának nyert ifi olimpiai aranyat Liza és Krisztián

okt 10, 2018 | Archív

A Buenos Aires-i ifjúsági olimpia vívóversenyeinek zárónapján a Rabb Krisztiánnal és Pusztai Lizával felálló Európa 1-es válogatott nyerte a kontinensek közötti vegyes csapatversenyt. Gratulálunk!

Felkerült az i-re a pont! Két kimagasló tehetségünk, Pusztai Liza és Rabb Krisztián remek vívással megnyerte az ifjúsági olimpiát a kard egyéni versenyszámokban. Aztán a vívóversenyek utolsó napján, a kontinensek számára rendezett vegyes csapatversenyen mindketten újabb aranyat szereztek – európai színekben. 

A döntő utolsó asszójában szurkolnak az európaiak – Liza és Kiki balról a második, illetve harmadik – a befejező embernek, az ukrán Csornijnak.

Az ifjúsági olimpia szabályrendszere alapján vegyes, hatfegyvernemes csapatban mérték össze erejüket a kontinensek. Mivel Liza és Kiki egyaránt elsők lettek számukban, így értelemszerűen Európa egyes számú válogatottjában kaptak helyet. A negyeddöntőben Afrika, az elődöntőben Európa 3, a döntőben pedig Ázsia együttesét győzték le magabiztosan az európaiak, akik ezzel aranyérmet nyertek. A két magyar a sorsolás alapján a meccsek legelején lépett pástra, összesítésben valamennyi csapat ellen pluszt hozott, a fináléban kimagaslóan szerepelt!  És miként a fotókból egyértelműen látszik – örökre szóló élményt jelentett a résztvevőknek ez a különleges viadal!

Az európai aranykör.

Lizának, Krisztiánnak, és a mestereknek gratulálunk, káprázatos ifjúsági olimpiát zártunk!

Nehéz ennél kedvesebb képet elképzelni, évkönyvekbe illő… Az ifi olimpiai bajnok európai csapat tagjai egymás nemzeti felsőjét elcserélve ölelkeznek össze az aranyéremmel a nyakukban. Balról: az ukrán női párbajtőröző Csornij olasz felsőben, a francia férfi tőröző Spichiger ugyancsak itáliai melegítőben, az olasz női tőröző, Favaretto , illetve a férfi párbajtőröző Di Veroli magyar színekben, míg Pusztai Liza ukrán, Rabb Krisztián francia felsőben. 

Eredmények. Ifjúsági olimpia, Buenos Aires.

Kontinensek közötti vegyes csapatverseny. Negyeddöntő: Európa 1-Afrika 30:18 (Pusztai +3, Rabb -1).

Elődöntő: Európa 1-Európa 3 30:22 (Rabb +3, Pusztai -1).

Döntő: Európa 1-Ázsia-Óceánia 1 28:25 (Pusztai +4, Rabb +2).

Végeredmény: 1. Európa 1 (Rabb Krisztián, Pusztai Liza, Armand Spichiger, Martina Favaretto, Davide di Veroli, Katerina Csornij), 2. Ázsia-Óceánia 1, 3. Amerika 1.

Egy közös ugrás a dobogó tetejére.

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM