Év Sportolója: máris “dobogósok” vívóink!

jan 9, 2017 | Archív

Háromra szűkítették a tízről a 2016-os Év sportolója választás jelöltjeit, de klasszisaink továbbra is versenyben vannak! Máris biztos dobogósnak számít Szilágyi Áron, Imre Géza,

Háromra szűkítették a tízről a 2016-os Év sportolója választás jelöltjeit, de klasszisaink továbbra is versenyben vannak! Máris biztos dobogósnak számít Szilágyi Áron, Imre Géza, Szász Emese, Kulcsár Győző, valamint a paralimpikonok közül Krajnyák Zsuzsa, Osváth Richárd és Beliczay Sándor. Eredményhirdetés csütörtökön, a Nemzeti Színházban!

A Magyar Sportújságírók Szövetsége – miként hat évtizede minden évben – ezúttal is megválasztja az Év sportolóit. A legjobbak látványos gálaműsor, és élő televíziós közvetítés mellett vehetik majd át elismeréseiket. A voksolás menete a következőképpen alakult: a testület kijelölte valamennyi kategória tíz jelöltjét, és a tagok voksai alapján az előző hét végére háromra szűkítették a listákat. 

Érmes olimpikonjaink az év legjobbjai között szerepelnek!

A riói olimpián és paralimpián kimagaslóan szereplő vívóink és mestereink nagy többsége továbbra is szerepel a jelöltek között, azaz már biztosan “dobogósok”. Sőt, az is eldőlt, hogy a férfimezőnyben két klasszisunk lesz a háromban. A kétszeres olimpiai bajnok kardozó, Szilágyi Áron, és a riói ezüst- és bronzérmes párbajtőröző Imre Géza egyetlen társa Cseh László, a riói ezüstérmes szupersztár. A női mezőnyben “a nagy hármas” vitathatatlanul versenghet a legtöbb voksért: a három-háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka és Kozák Danuta mellett Szász Emese lehet ott a Nemzeti Színházban. Tegyük hozzá, női párbajtőrözőnk sportágunkból fakadóan “csak” egy egyéni aranyat tudott összeszedni. 

Az edzők mezőnyében is érintett a sportágunk, éppen Emese mestere, a nagyszerű Kulcsár Győző révén, akinek Dárdai Pál (Hertha, labdarúgás) és Shane Tusup (Hosszú Katinka, úszás) a riválisa, helyesebben inkább társa jelen esetben. Mert ne feledjük, ez csak egy játék, a lényeg az a pástokon zajlik, pontosabban zajlott… Éppen ezért azt is bátran kijelenthetjük, hogy a mi szemünkban a bronzérmes párbajtőrcsapat és Decsi András ugyanúgy a legeslegjobbak között szerepel! 

Érintett a vívás a paralimpiai mezőnyben is. A Rióban nagyszerűen szereplő kerekesszékes küldöttség közül Krajnyák Zsuzsa, Osváth Richárd, valamint az edzők kategóriájában Beliczay Sándor lesz ott az eredményhirdetésnél a Nemzeti Színházban.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események