Ezüst és bronz csapatban is!

dec 17, 2017 | Archív

A szombati junior férfi ezüst (Nagy Dávid) és női bronz (Nagy Kinga) után válogatottjaink kopíroztak. A krétai férfi csapat Vk-n ezüst-, a burgosi női csapat Vk-n bronzot nyertünk, gratulálunk!

A görögországi Heraklionban elképesztő magabiztossággal jutott be Andrásfi Tibor, Bányai Botond, Koch Máté, Nagy Dávid összeállítású junior csapatunk a fináléba. Elvégre az az azért nagyon ritka ebben a fegyvernemben, hogy egy válogatott úgy jusson el a Világkupa-döntőig, hogy a legszorosabb meccse 45:26 legyen. Sorozatban Norvégia (45:23), majd Románia (45:25), az elődöntőben pedig Svájc (45:26) kapott alapos leckét fiataljainktól. A döntőben az állandó rivális olaszok következtek. Sokáig fej fej mellett haladt a két együttes, aztán az utolsó körben léptek el az itáliaiak, a hetedik asszó után kettővel, a nyolcadikat követően néggyel vezettek, az utolsóban Andrásfi Tibinek már mennie kellett – 35:45 lett a vége. Ennek ellenére érthetően elégedetten nyilatkozott Eitner Kinga válogatott edző arról, hogy arany után egy ezüst a mérleg, amivel a világranglistán is második helyre jöttünk fel, majd az Eb-n és a vb-n meg visszavágunk az olaszoknak…

Az ezüstcsapat: Andrásfi Tibor, Bányai Botond, Eitner Kinga válogatott edző, Koch Máté és Nagy Dávid. Ül: Markovics György zsűri.

A spanyolországi Burgosban ugyanekkor a junior hölgyek arattak három bravúros győzelmet, ami összességében bronzérmet ért! A legfontosabb siker talán rögtön az első volt. A Dékány Kinga, Gnám Tamara, Nagy Kinga, Petri Renáta összeállítású csapat a világranglista élmezőnyéhez tartozó oroszokkal került szembe mindjárt a nyolcaddöntőben. A Plásztán Attila vezette csapat Nagy Kinga vezérletével megtréfálta az esélyesebbnek számító riválist, 45:44-re győzött. A negyeddöntőben az ugyancsak erős lengyelek következtek – és egy újabb nagyon értékes siker, ezúttal 45:42-re. Az elődöntőben az oroszok melletti másik favorit, későbbi aranyérmes olasz együttes következett, és fiatal csapatunk itt sem vallott szégyent, 45:41-es vereséget szenvedett. A harmadik helyért a franciák következtek, és a zárás fényesre, egész pontosan bronzosra sikerült, kiegyensúlyozott teljesítménnyel 43:39-re nyertünk, és ezzel a hölgyek nagyon értékes bronzérmet szereztek.

Petri Renáta, Nagy Kinga, Dékány Kinga és Gnám Tamara okkal mosolyog a dobogó harmadik fokán.

Mindkét junior párbajtőr válogatott hétvégéje remekül sikerült, négy éremmel zártak vívóink, gratulálunk a versenyzőknek és a mestereknek egyaránt!

Eredmények. Junior férfi párbajtőrcsapat Világkupa, Heraklion, 20 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Norvégia 45:23 (Nagy +9, Andrásfi +7, Koch +6).

Negyeddöntő: Magyarország-Románia 45:25 (Koch +11, Andrásfi +7, Nagy +2).

Elődöntő: Magyarország-Svájc 45:26 (Andrásfi +12, Nagy +8, Koch -1).

Döntő: Magyarország-Olaszország 35:45 (Koch 0, Nagy -3, Andrásfi -7). 

Végeredmény: 1. Olaszország, 2. Magyarország (Andrásfi Tibor, Bányai Botond, Koch Máté, Nagy Dávid, válogatott edző: Eitner Kinga, edzők: id. Andrásfi Tibor, Halla Péter), 3. Svájc.

Junior női párbajtőrcsapat Világkupa, Burgos, 16 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Oroszország 45:44 (Nagy +7, Petri 0, Dékány -6).

Negyeddöntő: Magyarország-Lengyelország 44:42 (Nagy +2, Dékány +2, Petri -2).

Elődöntő: Magyarország-Olaszország 41:45 (Gnám +3, Petri -1, Nagy -3, Dékány -3).

A 3. helyért: Magyarország-Franciaország 43:39 (Gnám +3, Dékány +2, Petri +2, Nagy -3).

Végeredmény: 1. Olaszország, 2. Egyesült Államok, 3. Magyarország (Dékány Kinga, Gnám Tamara, Nagy Kinga, Petri Renáta, válogatott edző: Plásztán Attila, edzők: Andrsáfi Tibor, Galli Zsolt, Partali Csaba).

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.