Ezüstérem a végére

nov 12, 2018 | Archív

Várakozáson felül szerepelt a női tőrcsapat a georgiai kerekesszékes Világ-Kupa verseny befejező napján - a Hajmási Éva, Krajnyák Zsuzsa, Mező Boglárka összeállítású válogatott ezüstérmet nyert.

A sérült Dani Gyöngyi hiányát remekül pótolva, egymást segítve küzdöttek végig a verseny során, ennek az eredménye lett az ezüstérem. A házigazdák elleni negyeddöntő tulajdonképpen sima volt, de az elődöntőben az orosz válogatott volt a favorit. A lányok izgalmas végjáték után legyőzték az esélyesebb ellenfelet. A döntőben aztán az olaszok végig kézben tartották a mérkőzést és győztek, de a magyar csapat (Hajmási Éva, Krajnyák Zsuzsa, Mező Boglárka) minden dicséretet megérdemel ezért a helyezésért.

A magyar válogatott végül egy arany-, három ezüst- és két bronzérmet, azaz összesen hat érmet szerezve, az éremtáblázat ötödik helyén fejezte be az első paralimpiai kvalifikációs versenyt, gratulálunk minden versenyzőnek és edzőnek! Kijutási esélyekről korai beszélni, hiszen tizenegy verseny van hátra a sorozatból, köztük a kiemelt jelentőségű Európa- és világbajnokság. Folytatás december közepén Kyoto városában, Japánban.

Eredmények. Kerekesszékes olimpiai kvalifikációs Világkupa-verseny, Tbiliszi.

Férfi párbajtőrcsapat, 16 induló. Végeredmény: 1. Oroszország, 2. Irak, 3. Franciaország.

Női tőrcsapat, 7 induló. Végeredmény: 1. Olaszország, 2. Magyarország (Hajmási Éva, Krajnyák Zsuzsa, Mező Boglárka, edzők: Beliczay Sándor, Erdei Péter, Feczer Viktor, Szirmai Benedek), 3. Kína.

Negyeddöntő: Magyarország-Georgia 45:35.

Elődöntő: Magyarország-Oroszország 42:45.

Döntő: Magyarország-Olaszország 33:45.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események