Ezüstös örömszavak férfi kardcsapatunktól

ápr 28, 2016 | Archív

Persze, egy vereség után néhány perccel lehetetlen önfeledten örülni, de leszögezhetjük: a magyar férfi kardcsapat világbajnoki ezüstérmével nagyszerűen teljesített, és ez azért a

Persze, egy vereség után néhány perccel lehetetlen önfeledten örülni, de leszögezhetjük: a magyar férfi kardcsapat világbajnoki ezüstérmével nagyszerűen teljesített, és ez azért a nyilatkozatokból is érződik valamelyest. Még egyszer gratulálunk a versenyzőknek, mestereknek, illetve valamennyi szakembernek, aki hozzátett ehhez a sikerhez!

csak magyar dobogó Világbajnoki ezüstérmes férfi kardcsapatban: Magyarország.

Decsi András, válogatott edző, aki Somlai Béla távollétében vezette a válogatottat: “Kiemelkedő eredmény ez az ezüstérem. Egész nap rendkívül egységes és jó szellemű volt a csapat, és igaz ez a döntőre is, amelyet sajnos nem sikerült megnyernünk. Ettől függetlenül csak szépeket mondhatok a fiúkról, és nagyon jó érzés volt együtt dolgozni velük.”

dobogó mind Világbajnoki dobogó: Oroszország, Magyarország, Románia.

Szilágyi Áron: “Nagyon nehéz reálisan nyilatkozni néhány perccel egy elvesztett világbajnoki döntő után. Először is sajnálom, hogy a fináléban nem tudtam megismételni azt a formát, amit addig nyújtottam. Ugyanakkor a világbajnoki ezüstérem összességében nagyon szép eredmény. Úgy érzem, egységes és jó csapatot alkottunk, amelyben mindenki tudta, hogy mi a feladata.”

gyúrószoba Döntő előtti pihenő a Bodnár József masszőr által „varázsolt” gyúrószobában.

Szatmári András: “Életem első világbajnoki döntőjét vívtam, úgyhogy természetesen boldog vagyok. Persze, annak egyáltalán nem örülök, hogy kikaptunk a döntőben, ráadásul így nehezebben fogom beérni eredményességben a mesteremet, Szabó Bencét… Egységes, összetartó csapatként működtünk egész nap.”

küldöttség Fényes és érmes kompánia. Ülnek: Iliász Nikolász, Decsi Tamás, Csampa Zsolt, Szilágyi Áron, Szatmári András. Állnak: Navarrete József, Téglásy György, Udvarhelyi Gábor, Decsi András, Bodnár József.

Iliász Nikolász: “Nagyon örülök, hogy életem eddigi legjobb eredményével sikerült visszakerülnöm a válogatottba. Bíztam az éremben, és amikor sikerült legyőznünk a németeket, akkor már éreztem, hogy világbajnoki döntőt fogunk vívni. Az oroszok nagyon erősek, ráadásul kicsit talán segítették is őket. Nem baj, szépen csillog az az ezüstérem!”

érmes fiúk Világbajnoki ezüstérmes eszmecsere a dobogón.

Decsi Tamás: “Éremért utaztunk Rióba, és nagyon örülök, hogy azt sikerült is megszereznünk! Összetartó, remek csapatot alkottunk, nagyszerűen vívtak a fiúk. Ezúttal az ezüst jött össze, de biztos vagyok abban, hogy ez a társaság a közeljövőben arannyal tér majd haza egy világversenyről.”

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.