Ezüstös Zsombor- és bronzos Flóra-mondatok

márc 2, 2015 | Archív

A junior Eb második napján is két érmet nyert a magyar küldöttség, ami remek! Elégedettek természetesen a versenyzők is: olvassuk a két főszereplő, Bányai Zsombor és Pásztor Flóra

A junior Eb második napján is két érmet nyert a magyar küldöttség, ami remek! Elégedettek természetesen a versenyzők is: olvassuk a két főszereplő, Bányai Zsombor és Pásztor Flóra nyilatkozatát, no meg nézzük a képeket!

 
Bányai Zsombor, aki tavalyi, jeruzsálemi Eb-bronzérmét ezüstre fényesítette – jövőre még fényesítheti tovább!
“Ha valaki reggel elém teszi az ezüstérmet garantáló papírt, akkor gond nélkül aláírom azt, de ilyenkor persze kicsit más a helyzet. Összességében jól alakult az egész napom, kifejezetten élveztem az iskolát, amit a verseny előtt kaptam a Mesteremtől, Halla Pétertől. Jól ment a csoportkör, végig egyben volt a mozgásom az esti döntőig. Ott két nehéz asszót vívtam, és sajnálom, hogy nem sikerült nyernem a döntőben, rövid időn belül másodszor kaptam ki Freilichtől. Nagyon megzavart az is, hogy az asszó során kétszer is kiugrott a vállam, de nem akarom erre fogni a vereségem. Azért összességében elégedett vagyok, majd a világbajnokságon megpróbálok javítani.”
 
 
Pásztor Flóra, aki kadetként nyert bronzérmet a juniorok között, ilyet talán Mohamed Aida csinált legutóbb, nagyjából két évtizede!
“Boldog vagyok, igazán nagy sikernek tartom ezt az eredményt. Az persze rossz érzés, hogy két csapattársammal is összekerültem, de ilyen a verseny, ezeket az asszókat is meg kell nyerni. Természetesen legjobban az olasz elleni nyolcaddöntős győzelmemnek örültem, amelyen 4:8-nál is észnél maradtam, váltani tudtam, és ezért nyerhettem. Az elődöntőben a német Ebert ezen az Ebén már harmadszor győzött le, de ígérem, legközelebb kitalálok valamit ellene! Remélem, már a taskenti kadet világbajnokságon!”
 

2015. március 02.

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM