Ezüstszavak, örömkönyek, Nóritól és Benedektől

ápr 3, 2017 | Archív

Jó hallgatni azt, amikor egy ezüstérem után mosolyogva, és elégedetten nyilatkoznak a legközelebbről érintettek, ezúttal Hajas Nóra és mestere, Szirmai Benedek. Hogy teljes legyen a

Jó hallgatni azt, amikor egy ezüstérem után mosolyogva, és elégedetten nyilatkoznak a legközelebbről érintettek, ezúttal Hajas Nóra és mestere, Szirmai Benedek. Hogy teljes legyen a magyar érintettség: az érmeket Kamuti Jenő, a Magyar Vívó Szövetség alelnöke adta át a plovdivi kadet vb női tőr versenyszámát követően. Olvassuk a nyilatkozatokat!

Hajas Nóra: “Hogy milyen volt a napom? Jó. Bővebben? Nagyon jó. Tényleg úgy éreztem, hogy ment a vívás, tudatos tusokat adtam egész nap. Kicsit sajnálom, hogy a döntő hajrájában  nem sikerült egyenlítenem, de nagyon örülök az ezüstéremnek is. Most megpróbálok pihenni egy kicsit, aztán jöhet a holnapi csapatverseny, szép lenne ott is nyerni egy érmet. Puszilom az otthoniakat, üzenem nekik, hogy örüljenek velem együtt!”

Szirmai Benedek: “Sírással kezdődött, és azzal is végződött a napunk. Nóri az első meccsén kikapott egy cseh kislánytól, aztán egész nap nagyszerűen vívott és a nap végén már örömében potyogtak a könnyei. Négy éve azt tűztük ki célul, hogy összejöjjön egy érem a kadet világversenyeken, és utoljára összejött! Csak szépeket tudok mondani Nóriról, összeszedetten, koncentráltan, és nagyon jól vívott – még a döntőben is, amikor vereséget szenvedett. Köszönöm a vívó szövetségnek, és klubomnak, a Törekvésnek, hogy minden feltételünk megadatott ahhoz, hogy ilyen szép eredményt elérhessünk!”

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események