Ezúttal a kardozókon a sor!

jan 28, 2016 | Archív

A verkli megy tovább. Ezen a hétvégén ismét nagyüzem lesz Európa és hazánk vívópástjain. Az élre férfi kardozóink padovai egyéni és csapat Világkupa-versenye kívánkozik, ahol

A verkli megy tovább. Ezen a hétvégén ismét nagyüzem lesz Európa és hazánk vívópástjain. Az élre férfi kardozóink padovai egyéni és csapat Világkupa-versenye kívánkozik, ahol egyéniben az olimpiai kvalifikáció is a tét. A remélhető magyar főszereplőket, Szilágyi Áront, Decsi Tamást és Szatmári Andrást kérdeztük az esélyekről. 

“Egészséges vagyok, semmiféle sérülés nem hátráltat, úgyhogy eddig minden jól alakult 2016-ban, de természetesen a java most következik.” – kezdte Szilágyi Áron, akit társaival együtt a padovai indulás előtti percekben értünk utol. – “Igazából az új versenynaptár optimálisabb a réginél, versenyek előtt jut idő a felkészülésre, utána pedig a regenerálódásra. Mi már év eleje óta készülünk, és talán annyi a változás a korábbiakhoz képest, hogy jóval nagyobb hangsúlyt fektetünk a fizikai képzésre. Még a verseny hetében is három fizikai edzésem van, és ezen nem szeretnék változtatni a jövőben sem. Úgy vélem ugyanis, hogy ezen a téren van a legnagyobb lehetőség a további fejlődésre. És hogy mi várható Padovában? Számomra nem ez lesz a legfontosabb verseny az évben, mivel az olimpiai kvalifikációt már sikerült megszereznem, de amikor az ember pástra lép, természetesen mindig nyerni akar – nem lesz ez másként most sem.” – nyilatkozta olimpiai bajnoki címvédőnk. 

Jelenleg olimpiai kvalifikációs helyen áll korábbi egyéni világbajnoki bronzérmesünk, Decsi Tamás is, de alaposan meg kell küzdenie a hátralévő három versenyen azért, hogy ott is maradjon. (Csak a rend kedvéért ismét leírjuk: férfi kardban csak egyéniben rendeznek Rióban versenyeket, és nemzetenként maximum két versenyző indulhat.) “Családommal elutaztunk a karácsonyi ünnepek alatt, és úgy érzem, sikerült feltöltődnöm, nagy lendülettel és kedvvel vágtam bele a munkába az év elején. Két hónapon belül három verseny dönti majd el a riói részvételt, ebből legnagyobb súllyal az utolsó, szöuli Grand Prix számít majd, de természetesen a padovai is rendkívül fontos lesz. Ne feledkezzünk el a csapatversenyről sem, elvégre csupán két esemény van hátra az áprilisi világbajnokságig, korántsem mindegy, hogy miként szereplünk, a világranglista melyik pozíciójából kezdjük majd a vébét. Nagyon sűrű fél év vár ránk, de készen állunk rá!” – fejezte be kardcsapatunk rangidőse.

“Én a két ünnep között sem pihentem, és úgy érzem, optimális állapotban utazom Olaszországba.” – kezdte válogatottunk harmadik erőssége, Szatmári András. – “A felkészülésem jól sikerült, gyakorlatilag lendületből sikerült megnyernem a hazai válogatót, amely egyben U23-as európai körversenynek is számított, úgyhogy remélem, jól fog menni a vívás Padovában. Persze, nagyon szeretnék kijutni az olimpiára, ugyanakkor eredményekben nagyon nehéz megfogalmazni az elvárásaimat. Számomra talán az a legfontosabb, hogy a sorozat végén úgy érezzem, mindent megtettem azért, hogy ott lehessek Rióban. Aztán majd meglátjuk, ez mire lesz elegendő.”

A férfiak péntektől vasárnapig, egyéniben és csapatban vívnak majd a nagy hagyományú padovai Luxardo Kupán, a női kardozók Márton Annával az élükön Athénban lépnek pástra hasonló viadalon

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.