Ezúttal a Kertvárosban ünnepeltünk

okt 26, 2015 | Archív

Újabb, minden igényt kielégítő létesítményt avathattunk fel csütörtök délután a XVI. kerületben. Az Erzsébet-ligetben adták át a Kertvárosi VSE “ékszerdobozát”, egy nyolc

Újabb, minden igényt kielégítő létesítményt avathattunk fel csütörtök délután a XVI. kerületben. Az Erzsébet-ligetben adták át a Kertvárosi VSE “ékszerdobozát”, egy nyolc pástos, nagyszerű vívócsarnokot. Az eseményen részt vett mindhárom élő magyar egyéni kardvívó olimpiai bajnok: Pézsa Tibor, Szabó Bence és Szilágyi Áron.

 

A Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, a hajdúhadházi vívóterem, és a hódmezővásárhelyi Dél-Alföldi Vívócentrum után újabb létesítményt avathatott fel sportágunk csütörtök délután: a budapesti, XVI. kerületi kertvárosi vívócsarnokot! A sportágfejlesztési támogatásnak köszönhető, állami, kerületi és a Magyar Vívó Szövetség-i forrásból felújított, kívülről is elegáns épület az Erzsébet-ligetben található.

 

Érdekesség, hogy hasonlóan Hódmezővásárhelyhez, itt is egy korábbi tiszti kaszinót alakítottak át az építészek, igaz, Mátyásföldön a szovjet hadsereg elitje állomásozott néhány évtizeddel ezelőtt… A kerületben néhány évvel ezelőtt Decsi István alapította a vívószakosztályt, és később egyre több iskola társult a kezdeményezéshez. A klub legjobbja a világbajnok Decsi Tamás, és néhány hete a Szingapúrból hazatért Decsi András is csatlakozott mesterként a korántsem csak családi vállalkozáshoz (Kocsis Zsolt és Hajdú Béla is oktatja a vívást). A KVSE egyébként már nem az alapokról indul, az említett Decsi Tomi mellett a fiatalok közül Kern Bianka már megjárta a kadet Eb-t, és erre pályázik ebben a szezonban a még fiatalabb Baaken Mátyás is.
 
Az avatóünnepségen Kovács Péter, a XVI. kerület polgármestere mutatta be a pazar létesítményt, amelyben a vívócsarnok mellett a birkózók, és az országban egyedülállóan a szumósok is helyet kapnak. A kerület örszággyűlési képviselője, Szatmáry Kristóf után pedig Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség elnöke mondhatta el büszkén, hogy újabb olyan helyszínt avathatunk, melyen ideális körülmények között élvezhetik gyerekek és felnőttek ezt a csodaszép sportágat. Ezt követően Szabó Bence, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára lépett mikrofonhoz, de annyi szubjektivitás engedtessék meg nekünk, hogy őt elsősorban kardozó olimpiai bajnokként köszöntötték ezen a helyszínen. Már csak azért is, mert a Kertvárosi VSE erre a fegyvernemre szakosodik elsősorban. Öröm volt látni, hogy a három generációt átölelő, három élő egyéni olimpiai bajnok magyar kardvívó – Pézsa Tibor, Szabó Bence, Szilágyi Áron – egyaránt tiszteletét tette az avatóra, miként ott volt a teljes magyar válogatott. 
 
“Sztárparádét” láthattunk birkózó részről is, a szomszédos termet avató, rokon küzdő sportág képviseletében ott volt többek között Varga János, Kocsis Ferenc, Farkas Péter és Komáromi Tibor. De képviseltette magát az öttusa is, a korábbi klasszis, Nemzeti Sport-főszerkesztő Buzgó József személyében, sőt, kenus világbajnokot, Pálizs Atilát is láthattunk a látogatók között. A vívótermet látványos kardbemutatóval avatták fel a kertvárosi fiatalok, a jövőben nyolc páston, két egymásba nyíló teremben, XXI. századi körülmények között, egy elegáns épületben sportolhatnak a kertvárosiak! 

 

 

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események