Ezúttal érem nélkül maradtunk

okt 24, 2014 | Archív

Érem nélkül maradtunk a debreceni veterán világbajnokság pénteki versenynapján. Erdős Gábor szerepelt a legjobban, ő egyetlen tussal maradt le a medálról. Így a hétvégi zárás előtt

Érem nélkül maradtunk a debreceni veterán világbajnokság pénteki versenynapján. Erdős Gábor szerepelt a legjobban, ő egyetlen tussal maradt le a medálról. Így a hétvégi zárás előtt a mieink eddigi mérlege egy ezüst- és három bronzérem.

A klasszikus verseny péntekre jutott. Mert azért az a szám, ahol két korábbi felnőtt egyéni világbajnok feszül egymásnak, mégiscsak királykategóriának mondható. Márpedig a férfi párbajtőr B kategóriájában az 1982-es győztes, Pap Jenő és a 87-es bajnok, a német Volker Fischer egyaránt pástra lépett. Azonban az összecsapás elmaradt, aminek nem örültünk igazán. Pap Jenő ugyanis a 32 között magyar riválissal, Marczali Lászlóval került szembe és vereséget szenvedett, utóbbi pedig a nyolcaddöntőben esett ki – miközben Fischer simán megnyerte a versenyt. Így a nagy párharc ezúttal elmaradt, de ne feledjük, Pap Jenő tőrben már szerzett egy fényesen csillogó bronzérmet. 

 

Erdős Gábor gratulál legyőzőjének az utolsó tus után, mi viszont neki gratulálunk nyolcadik helyéhez.
 
Majdnem szerzett egyet korábbi klubtársa, a Bay-iskola másik kiváló képviselője, Erdős Gábor is. Ő a C kategóriában, a “legkevésbé fiatalok” között szerepelt, és a negyeddöntőben már 9:5-re is vezetett, de a befejezés nem sikerült, maradt a nyolcadik hely. 
 
Magyar érdekeltséget még a kardcsapatok versenye hozott pénteken. Itt is létrejött a “nagy klasszikus”, az orosz-magyar összecsapás, méghozzá már a negyeddöntőben. Nem mi számítottunk esélyesnek, és nem is sikerült borítani a papírformát (26:30), így ezen a napon érem nélkül maradtunk, de az eddigi négyre (1 ezüst, 3 bronz) továbbra is büszkék lehetünk…
 
Eredmények. Veterán világbajnokság, Debrecen. Férfi párbajtőr egyéni B kategória, 53 induló: 1. Fischer (német), 2. Marino (olasz), 3. Merky (svájci) és Pfulg (svájci), …11. Marczali László, …20. Imreh László, …25. Pap Jenő, …37. Várnay Ernő.
 
Férfi párbajtőr egyéni, C kategória, 44 induló: 1. Osbaldeston (brit), 2. Allkamper (német), 3. Jefferies (amerikai) és Saarinen (finn), …8. Erdős Gábor, …27. Szentkirályi István, …36. Póka László.
 
Női tőr egyéni, B kategória, 26 induló: 1. Starks-Faulkner (amerikai), 2. Wessel (német), 3. Halsted (brit) és Walters (amerikai).
 
Női tőr egyéni, C kategória, 15 induló: 1. Demaille (francia), 2. Payne (brit), 3. Greunke (német) és Bedrosian (amereikai).

Férfi kardcsapat, 9 induló: 1. Egyesült Államok, 2. Oroszország, 3. Olaszország, …5. Magyarország (Buday György, Gasztonyi Károly, Környei Tamás, Nagy Zsolt, Takácsy László, Urbán Péter).

2014. október 24.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események