Ezúttal nem rólunk szólt a junior vb nyitónapja

ápr 5, 2016 | Archív

Nem alakult jól számunkra a bourges-i korosztályos világbajnokság keddi napja. A junior női tőrözők mezőnyében a nyolcaddöntő, illetve a férfi kardozókéban a 32 jelentette a

Nem alakult jól számunkra a bourges-i korosztályos világbajnokság keddi napja. A junior női tőrözők mezőnyében a nyolcaddöntő, illetve a férfi kardozókéban a 32 jelentette a végállomást. Legjobban Kondricz Kata szerepelt. Szerdán lehet javítani: következnek a férfi párbajtőrözők, illetve a női kardozók. 

Munkatársunk helyszíni jelentése:

Pedig olyan jól indult a reggel Bourges-ben… Kezdjük tán egy előző napi beszélgetésfoszlánnyal, mely két magyar között zajlott le. “Holnap százötvenen indulnak a vébén.” “Kardban és női tőrben összesen?”, “Dehogy, csak férfi kardban…!” Bizony, hatalmas létszámú mezőnyök jöttek össze, amely igazán kellemes problémát jelent a szervezőknek, elvégre sportágunk büszke lehet arra, hogy 105 ország 1500 vívója lép pástra az eseményen. Ennyit az általánosságokról, most nézzük a mieinket!

A női tőr és a férfi kard egyéni versenyeinek csoportmeccsei egyáltalán nem alakultak rosszul, sőt… Utóbbiak egyenesen remekeltek, Bancsics Máté, Kossuth Bálint és Kovács István egyaránt veretlenül jutott tovább, Péch Miklós pedig egyetlen vereséget szenvedett. A hölgyeknél sem forgott veszélyben senkinek sem a továbbjutása, és azért sem bosszankodtunk különösebben, hogy Pásztor Flóra kétszer kikapott, elvégre az Eb-n kimagasló csoportkör után került szembe azonnal egy olasz ellenféllel. Csakhogy sokkal jobban ezúttal sem járt… Miután a 64 közé simán bejutott – Balogh Orsolya már jóval nehezebben… -, a következő körben az igen kellemetlen román Calugareanu következett, aki 15:14-re legyőzte Flórát. A Törekvés tehetsége nagyszerű sikerekkel jutott el ebben a szezonban a korosztályos világversenyekig, azok azokban nem úgy sikerültek, ahogy szerettük volna. Sebaj, még bizonyosan lesz alkalma javítania Flórának… A 64 között búcsúzott Balogh Orsi is, a csoportból egyaránt 5 győzelemmel továbbjutó Mesteri Viki és Kondricz Kata viszont tükörsimán vette az akadályt a 32 közé jutásért.

kondricz kata Kondricz Kata szerepelt ezen napon a legjobban: a nyolcaddöntőben zárt.

A nyolcaddöntőbe kerülés aztán már csak Katának sikerült, aki 15:11-re verte a svéd Schreibert, ugyanakkor Vikinek nem sok esélyt hagyott az orosz Martyanova. Nem sokkal később pedig búcsúzott az utolsó versenyben lévő magyar is, Kondricz Kata a korosztály Európa-bajnokától, az olasz Cipressától szenvedett vereséget (5:15). 

Azonban talán ennél is fájóbb volt, hogy addigra már magyar férfi kardozó sem maradt versenyben. Még a 64 között, a “biciklipályán”, a Velodrome csarnokban buktunk két nagyot, Kossuth Bálint thaiföldi ellenféltől kapott ki, ráadásul meg is sérült asszó közben, igaz, ez talán adott némi magyarázatot a történtekre… (11:15). Bancsics Máténak sem mondhattuk a mérkőzése után, hogy Máté, bravó! Bravo ugyanis 15:11-re legyőzte őt. Péch Mikinek és Kovács Pistinek sikerült a továbbjutás, de a 32-es táblán ők is alulmaradtak az orosz Gladkovval, illetve a japán Fitz-Geralddal szemben. 

Ezt a napot tehát a kelleténél jóval hamarabb befejeztük, de bátran kijelenthetjük, nem kérünk a pihenőből, még akkor sem, ha rendre jóval este 9 óra után van vége a döntőknek. Inkább éjszakázunk, csak jussunk el odáig…! Mondjuk, kedden, amikor a férfi párbajtőrözők és a női kardozók egyéni versenyét rendezik. 

Eredmények. Kadet és junior világbajnokság, Bourges.

Junior férfi kard egyéni, 150 induló. A csoportmérkőzéseken: Bancsics Máté 6 győzelem/0 vereség, Kossuth Bálint 5/0, Kovács István 5/0, Péch Miklós 5/1 (valamennyien továbbjutottak).

A legjobb 32 közé jutásért: Péch-Chuang (tajpeji) 15:6, Kovács-Di Martino (argentin) 15:12, Bancsics-Bravo (spanyol) 11:15, Kossuth-Srinualnad (thaiföldi) 11:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Péch-Gladkov (orosz) 11:15, Kovács-Fitz-Gerald (japán) 9:15.

Végeredmény: 1. Colleau (francia), 2. Kosztyenko (orosz), 3. Fitz-Gerald (japán) és Gladkov (orosz), …17. Kovács István, …19. Péch Miklós, …34. Bancsics Máté, …38. Kossuth Bálint.

Junior női tőr egyéni, 130 induló. A csoportmérkőzéseken: Kondricz Kata 5 győzelem/1 vereség, Mesteri Viktória 5/1, Pásztor Flóra 4/2, Balogh Orsolya 3/3 (valamennyien továbbjutottak). 

A legjobb 64 közé jutásért: Pásztor-Spanger-Ries (dán) 15:4, Balogh-Nawar (egyiptomi) 15:14.

A legjobb 32 közé jutásért: Mesteri-Diaz (spanyol) 15:4, Kondricz-Casillas (mexikói) 15:5, Pásztor-Calugareanu (román) 14:15, Balogh-Fu (kínai) 11:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Kondricz-Schreiber (svéd) 15:11, Mesteri-Martyanova (orosz) 6:15. 

Nyolcaddöntő: Kondricz-Cipressa (olasz) 5:15.

Végeredmény: 1. Massialas (amerikai), 2. Cipressa (olasz), 3. Dlugosz (lengyel) és Fu (kínai), …11. Kondricz Kata, …23. Mesteri Viktória, …49. Pásztor Flóra, …54. Balogh Orsolya.

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események