Ezúttal nem sikerült Emesének

jan 23, 2016 | Archív

Mindhárom, 64 közé jutott magyar női párbajtőröző kiesett a barcelonai Világkupa-versenyen. Szász Emese ugyanakkor az olimpiai kijutás szempontjából továbbra is rendkívül megnyugtató

Mindhárom, 64 közé jutott magyar női párbajtőröző kiesett a barcelonai Világkupa-versenyen. Szász Emese ugyanakkor az olimpiai kijutás szempontjából továbbra is rendkívül megnyugtató pozícióban áll a világranglistán.

A barcelonai női párbajtőr Vk főtábláját röviden elintézhetjük. Antal Edina egy korábbi egyéni olimpiai és világbajnoktól, a német Heidemanntól szenvedett vereséget (12:15), Budai Dorina a budapesti egyéni világbajnoktól (8:15), az észt Beljajevától kapott ki, Szász Emese meg ezúttal egyszerűen rossz napot fogott ki, és alulmaradt az ukrán Pantyelejevával szemben (10:15). 

Ezzel egyetlen magyar sem került a legjobb 32 közé, ugyanakkor két pozitívumot mégicsak találhatunk a napban. Egy: az Emese egyéni olimpiai kvalifikációját esetleg veszélyeztető riválisok ugyancsak korán búcsúztak, egészen extrém eredmények kellenek – pontosabban dehogy kellenek…! – ahhoz, hogy megkérdőjelezhető legyen a magyar klasszis egyenesági riói kvótája. Kettő: a csapatkvalifikációra még akad egy egészen halovány remény, és vasárnap igazán pihenten állhatnak oda a mieink a csapat Világkupára… HAJRÁ, MAGYAROK!

Női párbajtőr egyéni Világkupaverseny, Barcelona, 240 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Szász-Pantyelejeva (ukrán) 10:15, Budai-Beljajeva (észt) 8:15, Antal-Heidemann (német) 12:15.

Végeredmény: 1. Navarria (olasz), 2. Rembi (francia), 3. Popescu (román) és Sutova (orosz), …35. Szász Emese, …51. Budai Dorina, …53. Antal Edina, …72. Révész Julianna, …140. Kun Anna, 141. Bohus Réka, …151. Siklósi Enikő, …170. Mihály Kata, …190. Várnai Vivien.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.