Fanni arany-, Zsombi ezüstérmes!

aug 21, 2017 | Archív

Újabb sikernap a tajpeji Universiadén! Szatmári András aranyérme után hétfőn Kreiss Fanni tőrben lett első, míg Bányai Zsombor párbajtőrben ezüstöt nyert. Gratulálunk!

Szatmári András nyitónapi győzelme után még eredményesebben folytatta szereplését a magyar vívóválogatott a tajpeji Universiadén. Az élre a most már egyes számúnak mondható női tőrözőnk, Kreiss Fanni (képünkön) nagyszerű aranyérme kívánkozik. Az UTE 28 éves sportolója már a vb egyéni versenyében is remekelt, vezetésről, egyetlen tussal kapott ki a későbbi aranyérmes olimpiai bajnok orosz Deriglazovától, az Universiadén viszont már az ő nyakába akasztották az aranyérmet! Méghozzá pazar sorozat után. Kreiss Gábor tanítványa (ő egyben a büszke édesapa…) a csoportkör után két tükörsima győzelemmel jutott a 16 közé a hongkongi Lau (15:5), majd a mexikói Hernandez (15:10) ellen. A folytatásban a legjobb lengyelnek számító Hanna Lyczbinska sem jelentett akadályt (15:9), aztán az éremért jött Fanni legszorosabb meccse a francia Jubenot ellen, de azt is behúzta (15:14). A négyes döntő pedig gyakorlatilag diadalmenetnek számított. Előbb az olasz Monaco (15:10), majd az orosz nagyválogatott kapuját ostromló Alborova (15:7) kapott egy alapos okatatást, és már repülhetett is Fanni a magasba a társak jóvoltából – megnyerte a küldöttségünk második aranyérmét!

Kreiss Fanni a levegőben! Aranyos felvétel…

Bányai Zsombi (képünkön) pedig hozzátett egy remek ezüstöt! Halla Péter 20 esztendős tanítványa már a világbajnokságon is bizonyított, és most az U23-as Eb-érme után megint medált nyert egy világversenyen! Ragyogó szezont zárt első felnőtt évében! A négyes döntőig Fannihoz hasonlóan ő is úgy jutott el, hogy egyetlen igazán szoros meccse volt. Egy domináns csoportkör után a koreai Kim (15:8) és a holland Tulen (15:12) nem jelentett igazán komoly akadályt, viszont a nyolcaddöntőben az ugyancsak felnőtt válogatott izraeli Herpe igen – 15:14 lett a vége. Az éremért a világbajnoki csapataranyérmes ukrán Herey kapott egy nagyon értékes 15:11-et, míg az elődöntőben a japán Jamadát a ráadás egy percben verte a vasasos tehetség 13:11-re. Az aranyéremért a vele nagyjából hasonló karriert bejáró orosz Bida ellen nem sikerült az újabb bravúr, 11:15 lett a vége, de ezért az ezüstért csak a legnagyobb dicséret hangján beszélhetünk Zsombiról.

Bányai Zsombor ismét egy világverseny dobogóján.

Miként a magyar küldöttségről, amely ezzel két arany- és egy ezüstéremnél tart, gratulálunk a  versenyzőknek és a mestereknek!

A nagyszerű sikerek mellett azért néhány egytusos vereség okán bosszankodhattunk is. Férfi párbajtőrben Siklósi Gergely (Bardenet, 14:15) és Berta Dániel (Canaux, 14:15) egyaránt minimális különbséggel kapott ki a legjobb 16 közé jutásért, míg Cho Taeun Sándor nem jutott a legjobb 64 közé. Női tőrben pedig Kondricz Kata ugyancsak egyetlen találattal marad alul a 16 közé kerülésért (Jubenot, 14:15)… Lupkovics Dóri a 32 között magabiztosan, 15:8-ra nyert a szlovák Bitterova ellen, a nyolcaddöntőben viszont 15:10-re kikapott a fiatal orosz Abdrakmanovától. Balogh Orsolya a csoportmérkőzések során kiesett. 

Családi meló. Kreiss Fanni és mester-édesapja, Kreiss Gábor.

Az Universaide egyéni versenyeinek zárónapján a női kardozók és a férfi tőrözők lépnek pástra. Csak így tovább, magyarok!

Eredmények. Universiade, Tajpej. Férfi párbajtőr egyéni, 98 induló. A csoportmérkőzéseken: Bányai Zsombor 5 győzelem/1 vereség, Berta Dániel 3/3, Siklósi Gergely 3/3, Cho Taeun Sándor 2/4 (valamennyien továbbjutottak).

A legjobb 64 közé jutásért: Cho-R. Tulen (holland) 12:15.

A legjobb 32 közé jutásért: Siklósi-Niggeler (svájci) 15:7, Bányai-Kim (koreai) 15:8, Berta-Pokorny (cseh) 15:12.

A legjobb 16 közé jutásért: Bányai-T. Tulen (holland) 15:12, Berta-Canaux (amerikai) 14:15, Siklósi-Bardenet (francia) 14:15. 

Nyolcaddöntő: Bányai-Herpe (izraeli) 15:14.

Negyeddöntő: Bányai-Herey (ukrán) 15:11.

Elődöntő: Bányai-Jamada (japán) 13:11.

Döntő: Bányai-Bida (orosz) 11:15.

Végeredmény: 1. Bida (orosz), 2. Bányai Zsombor (edző: Halla Páter), 3. Jamada (japán) és Broniszewski (lengyel), …28. Berta Dániel, …31. Siklósi Gergely, …67. Cho Taeun Sándor.

Női tőr egyéni, 65 induló. A csoportmérkőzéseken: Kondricz Kata 4 győzelem/1 vereség, Lupkovics Dóra 4/1, Kreiss Fanni 4/2 (továbbjutottak), Balogh Orsolya 1/4 (kiesett).

A legjobb 32 közé jutásért: Kreiss-Lau (hongkongi) 15:5.

A legjobb 16 közé jutásért: Lupkovics-Bitterova (szlovák) 15:8, Kreiss-Hernandez (mexikói) 15:10, Kondricz-Jubenot (francia) 14:15.

Nyolcaddöntő: Kreiss-H. Lyczbinska (lengyel) 15:9, Lupkovics-Abdrakmanova (orosz) 10:15.

Negyeddöntő: Kreiss-Jubenot (francia) 15:14.

Elődöntő: Kreiss-Monaco (olasz) 15:10.

Döntő: Kreiss-Alborova (orosz) 15:7.

Végeredmény: 1. Kreiss Fanni (edző: Kreiss Gábor), 2. Alborova (orosz), 3. Abdrakmanova (orosz) és Monaco (olasz), …12. Lupkovics Dóra, …22. Kondricz Kata, …50. Balogh Orsolya.

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események