Favoritok Magyar Kupa-győzelme

nov 4, 2017 | Archív

Ezúttal párbajtőrben is érvényesült a papírforma. A tatai felnőtt Magyar Kupa-fordulóban a férfiaknál a vb- bronzérmes Rédli András, a nőknél az olimpiai bajnok Szász-Kovács Emese lett az első.

Azt mondják, párbajtőrben minden lehet. Ezúttal azonban a favoritok állhattak a dobogó legmagasabb fokára. A tatai Iron Trade Kupán, a Magyar Kupa második fordulójában népes mezőnyök léptek pástra. A hagyományoknak megfelelően a férfiak kezdtek, és Rédli András végzett az élen. Lipcsei világbajnoki bronzérmesünk mögött a fiatalság dominált, Bányai Zsombor, Andrásfi Tibor és Bakos Bálint léphetett dobogóra.

A nőknél Szász-Kovács Emese ezúttal sem tette meg azt a szívességet, hogy kikapjon bárkitől is… Szokásához híven simán nyerte olimpiai bajnokunk a versenyt, csak a mögötte lévő helyezések lehettek kérdésesek. Az ezüstérem Szabó Rékáé lett, a két harmadik helyezésen pedig Mihály Kata és Budai Dorina osztozott. 

A junioroknál férfi tőrben rendeztek MK-fordulót a sportcsarnokban. Itt is a papírforma érvényesült, a győzelmet Frűhauf Benjámin szerezte meg Mészáros Tamás előtt. 

Eredmények. Férfi párbajtőr Magyar Kupa, 2. forduló, Tata, egyben Iron Trade Kupa, 106 induló. Végeredmény: 1. Rédli András (Honvéd, edző: Udvarhelyi Gábor), 2. Bányai Zsombor (Vasas), 3. Andrásfi Tibor (BVSC) és Bakos Bálint (Vasas), 5. Nagy Dávid (Vasas), 6. Koch Máté (Vasas), 7. Farkas Csaba (Balaton), 8. Szabó Tamás (BVSC). A döntőben: Rédli-Bányai 3:2.

Női párbajtőr Magyar Kupa, 2. forduló, Tata, egyben Iron Trade Kupa, 91 induló. Végeredmény: 1. Szász-Kovács Emese (Vasas, edző: Kulcsár Győző), 2. Szabó Réka (AVA), 3. Mihály Kata (Debrecen) és Budai Dorina (Honvéd), 5. Kun Anna (Tata), 6. Muhari Eszter (Honvéd), 7. Ladányi Nelli (Szolnok), 8. Gnám Tamara (Tatabánya). A döntőben: Szász-Kovács-Szabó 15:10.

Junior férfi tőr Magyar Kupa, 2. forduló, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 36 induló. Végeredmény: 1. Frűhauf Benjámin (Törekvés, edző: Gátai Róbert, Kárpáti Krisztián), 2. Mészáros Tamás (UTE), 3. Kiss Dániel (Honvéd) és Szemes Gergő (FTC), 5. Bellovicz Gábor (Honvéd), 6. Horváth Soma (Gyula), 7. Korom Erik (Törekvés), 8. Bencze Attila (Honvéd). A döntőben: Frűhauf-Mészáros 15:10.

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM