Felavatták a Belvárosi Vívó SE termét

jún 12, 2018 | Archív

Elkészült a Belvárosi Vívó SE terme. A Magyar Vívó Szövetség és Józsefváros önkormányzata támogatásával felújított, kétszintes létesítmény igazi színfolt a Krúdy Gyula utcában.

Újabb létesítménnyel gyarapodott a magyar vívósport. A Belváros szívében, a Krúdy Gyula utca 3. szám alatt kedd délelőtt felavatták a Belvárosi Vívó Sportegyesület termét. A vívószövetség sportágfejlesztési alapjának 65 milliós támogatásából újították fel a józsefvárosi önkormányzat tuljdonában álló ingatlant. A kétszintes, minden igényt kielégítő, modern létesítmény korábban éveken át bérlő nélkül, zárva volt – most teljesen átalakították. 

Sára Botond, Józsefváros alpolgármestere, Gáborján Rita, a Belváros társelnöke és Csampa Zsolt, az MVSZ elnöke vágta át a nemzeti szalagot. (Fotók: Baranyai Attila – Józsefváros újság)

A Selmeczi Tibor klubelnöknek is köszönhetően nagyon jó hangulatú rendezvényen ott volt többek között Sákovicsné Dömölky Lídia olimpiai bajnok, ifj. Kárpáti Rudolf, Tamás Henrietta MVSZ-főtitkár, valamint Vitályos Eszter európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár, aki gyermekeivel együtt a klub aktív tagja. A terem átadását jelképező nemzeti színű szalagot Csampa Zsolt, az MVSZ elnöke, Sára Botond, Józsefváros alpolgármestere és Gáborján Rita társelnök vágta át. Ezt követően Selmeczi Tibor mesélte el a fiatal klub eddigi útját, és köszönte meg a saját otthonra találás lehetőségét az elnöknek és az alpolgármesternek. A rövid program végén az egyesület legidősebb és legfiatalabb versenyzője, a 79 éves Müller Ferenc, illetve a 9 esztendős Zsigmond Eszter vívott bemutatót. 

Előttem az utódom – a 79 éves Müller Ferenc és a 9 esztendős Zsigmond Eszter asszója „avatta fel” az új vívótermet.

A kétszentes, szerencsés elosztású teremben hét versenypástot építettek a legmodernebb találatjelzőkkel. Teljesen felújították a kiegészítő helyiségeket is, légkondícionált irodát, öltözőt és minikonyhát alakítottak ki a belvárosi ingatlanban. Úgyhogy keddtől: belvárosban a Belváros, sik sikert kívánunk a versenyzőknek és az edzőknek a “kis ékszerdobozhoz”!

Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség elnöke tartja avató beszédét a Krúdy Gyula utcai teremben.

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM