Felnőttek a fedélzeten

szept 28, 2017 | Archív

A korosztályos Magyar Kupa “felvezetés” után a hétvégén a felnőtteknél is megkezdődik a sorozat, egyben az új, 2017/18-as szezon. Gödöllőn eközben közel 400 indulós kadet kard európai körverseny lesz.

Kitehetik a “Megtelt!” táblát a hétvégén a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. A vívótermekben a felnőttek megkezdik 2017/18-as versenyszezonjukat, férfi és női párbajtőrben, valamint tőrben rendezzük meg a Magyar Kupa első fordulóját, ami egyben hazai válogatónak is számít. Párbajtőrben ráadásul ez a viadal része az U23-as európai körversenynek, úgyhogy hatalmas mezőnyök lépnek majd pástra. És mivel mindkét egyéni versenyt szombaton rendezik meg, így lesz mozgás a pástok között… A férfiaknál 135, a nőknél 101 nevezés érkezett, és a mennyiség mellett a minőség is garantált. A sort természetesen egyéni olimpiai bajnokunkkal, Szász-Kovács Emesével kell kezdeni, aki ott lesz az indulók között. A férfiaknál riói bronzérmes csapatunkból Rédli András maradt rangos “hírmondónak”, a jelenleg nem versenyző Imre Géza és Boczkó Gábor mellett ezúttal Somfai Péter is szünetet vett ki, de ő várhatóan az országos bajnokságon már visszatér. A fiatalok viszont teljes létszámban ott lesznek a fedélzeten, élükön a világbajnoki negyedik helyezett Bányai Zsomborral és Siklósi Gergellyel

A tőrözők a lenti vívótermet veszik majd birtokukba, megosztva a párbajtőrözőkkel… Itt a Magyar Kupa első fordulója nem társul európai körversennyel (majd jövő márciusban…), és az érdekesebb versenynek a nők viadala ígérkezik, ami korosztályok csatájának is felfogható. Elvégre Mohamed Aida és Knapek Edina ismét ott lesz a mezőnyben, miként szintén rajthoz áll a tavalyi szezont kihagyó Hopka-Varga Gabriella. A korosztályos között, “mérleg nyelveként” szerepel az előző idény legjobbja, Kreiss Fanni, ugyanakkor jönnek a fiatalok, élükön a csapatban vb-bronzérmes Kondricz Katával és Pásztor Flórával. Úgyhogy ebből a versengésből a szakág csak jól jöhet ki… 

A garantált sportcsarnoki teltházhoz pedig hozzájárul majd az is a Gerevcih Aladár Nemzeti Sportcsarnokban, hogy a nagyteremben nemzetközi akrobatikus tornaversenyt rendeznek majd, ugyancsak több száz résztvevővel, úgyhogy csak sportolóból lesz majd több mint 500… Vasárnap aztán debütálnak a Magyar Kupa csapatversenyei, kíváncsian várjuk, hány klub és milyen felállásban vesz majd részt tőrben és párbajtőrben a nyitóeseményen.

Kezdési időpontok. Szombat: férfi párbajtőr és férfi tőr egyéni, 10 óra; női tőr egyéni 13 óra, női párbajtőr egyéni 14 óra. Vasárnap: férfi párbajtőr- és férfi tőrcsapat, 9 óra; női tőrcsapat 12 óra, női párbajtőrcsapat 13 óra. 

A fiatalabb korosztályt ezen a hétvégén a kardozók képviselik, akik Gödöllőn, a lassan hagyományosnak mondható európai kadet körversenyen lépnek majd pástra egyéniben és csapatban egyaránt. A korosztály legnagyobb neve, a világbajnok Pusztai Liza ezt az állomást kihagyja, de rajta kívül a teljes magyar és nemzetközi élmezőny, közel 400 vívó ott lesz majd a pástokon.

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM