Flashmob lesz vasárnap – mert vívni jó!

szept 13, 2016 | Archív

Ebben az évben is csatlakozik a Magyar Vívó Szövetség a nemzetközi Flashmob megmozduláshoz, melynek keretén belül minél többen népszerűsítik majd sportágunkat, a lehető legegyszerűbb

Ebben az évben is csatlakozik a Magyar Vívó Szövetség a nemzetközi Flashmob megmozduláshoz, melynek keretén belül minél többen népszerűsítik majd sportágunkat, a lehető legegyszerűbb módon – vívással… A helyszínekről facebook oldalunkon folyamatosan beszámolunk, a budapesti megmozdulás vasárnap reggel 9 órakor lesz a WestEnd első emeletén, a MediaMarkt előtti területen. 

Hatalmas sikerrel debütált tavaly idehaza a vívó Flashmob megmozdulás. Akkor a Bazilika előtti téren 451-en gyűltek össze, hogy népszerűsítsék a vívást. Emellett számos vidéki helyszínen kardoztak-tőröztek-párbajtőröztek sportolóink – hazánk legkülönbözőbb, nevezetes pontjain. Természetesen az idén is megrendezik az akciót, ugyanakkor a nemzetközi szervezők a dátumot valamivel későbbre, most vasárnapra tették. Ezzel ugyan valamivel nehezítették a szervezők helyzetét, elvégre idehaza valamennyi fegyvernem korosztályos válogatót rendez, de természetesen megtaláltuk a megoldást, melyről szövetségünk elnöke, Csampa Zsolt számolt be honlapunknak. 

bazilika4 Tavaly több mint 400-an gyűltek össze a Bazilikánál.

“A bázis ezúttal a WestEnd-ben lesz. Több választás is szóba került a helyszínnel kapcsolatosan, ám ezek most rajtunk kívül álló okok miatt nem valósulhattak meg. A Hősök terén például a Nemzeti Vágtát rendezik, és még sorolhatnám. Ugyanakkor a WestEnd nagyszerű színhely lesz. Budapest talán legnevesebb bevásárlóközpontjában vasárnap délelőtt garantált a közönség, tehát a vívást tökéletesen tudjuk majd népszerűsíteni. Arról nem is beszélve, hogy régi támogatónkról van szó. A WestEnd hosszú esztendők óta a vívás mellett áll. Akkor is, amikor még a jelenlegi kormánytámogatásnak előszele sem volt, és most is, amikor csodálatos szezont tudhatunk magunk mögött. Az a minimum, hogy olyan helyre vigyük a rendezvényünket, ahol mindig is segítettek, és szívesen látnak bennünket. Márpedig a WestEnd ilyen hely… Természetesen számos vidéki városban is rendezünk flashmobot, és meg szeretnénk oldani azt, hogy valamiképpen a versenyhelyszíneinket is bekapcsoljuk a rendezvénybe. A lényeg, hogy minél többen, minél több helyen vívjanak vasárnap délelőtt.”

westend-fencingmob A budapesti „bázis” ezúttal a WestEndben lesz.

A budapesti helyszínen reggel 9 órakor lesz a találkozás a MediaMarkt előtti területen. Kérünk minden érintettet, hogy a helyszínre vívóruhában érkezzen.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.