Flóra és Viki nyolcaddöntővel nyitott, a csapat negyedik lett

szept 30, 2015 | Archív

A legjobb 64 között még mind a 12 magyar versenyben volt a temesvári junior női tőr Világkupa-nyitányon, de a nyolc közé már senkinek sem sikerült bejutnia. Legjobban az idei junior

A legjobb 64 között még mind a 12 magyar versenyben volt a temesvári junior női tőr Világkupa-nyitányon, de a nyolc közé már senkinek sem sikerült bejutnia. Legjobban az idei junior Eb-bronzérmes Pásztor Flóra és a két és fél évvel ezelőtti kadet világbajnok Schmél Viki szerepelt, mindketten a 16 között búcsúztak. A vasárnapi csapatversenyen a Hajas Nóra, Pásztor Flóra, Schmél Viktória, Tóth Janka összeállítású válogatott a negyedik helyen végzett.

 

A legnagyobb dicséret feltétlenül azért jár a junior női tőr szakágnak a temesvári egyéni Vk-nyitány után, mert a 114 indulós mezőnyben valamennyi, szám szerint 12 magyar hölgy bejutott a 64-es főtáblára. Azt, persze, sejteni lehetett, hogy utána gyorsan rostálódunk majd, de a 32-es tábla – 6 magyar adatpár okán sem kell szégyenkezni. Főleg akkor nem, ha hozzátesszük, hogy két 2000-es kiskadet, és három első éves junior is szerepelt a hatos listán. 

 

Aztán a folytatás okán már lehet némi hiányérzet, mivel a nyolcas döntőig végül egyikőjük sem jutott el. Legközelebb Pásztor Flóra állt hozzá, aki szoros vereséget szenvedett a döntőért, de nem érheti panaszSchmél Vikit sem, aki tavalyi, haloványabb korosztályos éve után lépett egyet előre a nyolcaddöntős helyezésével. És reméljük, egyik említett hölgy esetében sem ez a szereplés jelenti majd a maximumot ebben a szezonban…
 
Másnap a csapatversennyel folytatódott a temesvári Vk-tőrhétvége, melyen a Hajas Nóra, Pásztor Flóra, Schmél Viktória, Tóth Janka összeállítású magyar kvartett vett részt, és a negyedik helyen végzett. Ez első hallásra igen jó eredménynek tűnhet, azonban kicsit árnyalja a képet, hogy ezért az eredményért egyedül Egyiptom válogatottját kellett legyőzni a mieinknek, a folytatásban szoros meccsen, de az elődöntőben Románia, majd a 3. helyért Franciaország is jobbnak bizonyult. Úgyhogy maradjunk annyiban: a negyedik helyezés igen értékes pontokat jelent a világranglistán, úgyhogy feltétlenül megérte a temesvári kirándulás.
 
Eredmények. Junior női tőr Világkupa-verseny, Temesvár, 114 induló. A csoportmérkőzéseken:Pásztor Flóra 6 győzelem/0 vereség, Schmél Viktória 6/0, Tóth Janka 5/1, Pöltz Anna 4/1, Hajas Nóra 4/2, Kondricz Kata 4/2, Koreny Ajna 4/2, Papp Petra 4/2, Balogh Orsolya 3/2, Kálmán Eszter 3/2, Kókai Csilla 3/3, Szántay Anna 2/4 (valamennyien továbbjutottak).
A legjobb 64 közé jutásért: Balogh-Pozzan (olasz) 15:8, Kókai-Garcia (spanyol) 15:5, Szántay-Curti (olasz) 15:12, Kálmán-Havrankova (cseh) 15:7, Kondricz-Breteau (spanyol) 15:5.
A legjobb 32 közé jutásért: Pásztor-Butruille (francia) 15:8, Pöltz-Kraenkl (osztrák) 15:7, Koreny-Gyerevjanko (orosz) 15:11, Schmél-Sirena (olasz) 15:6, Hajas-Cimiotti (olasz) 15:9, Tóth-Lacheray (francia) 15:11, Balogh-Mamajeva (orosz) 13:15, Papp-Guillame (francia) 12:15, Kókai-Bianchin (olasz) 4:15, Szántay-Soriano (francia) 12:15, Kálmán-Partridge (amerikai) 12:15, Kondricz-Abdrakmanova (orosz) 11:15.
A legjobb 16 közé jutásért: Pásztor-Golokolenko (orosz) 15:12, Schmél-Koreny 15:12, Hajas-Duchesne (francia) 3:15, Pölcz-Martyanova (orosz) 6:15, Tóth-Abdrakmanova (orosz) 13:15.
Nyolcaddöntő: Pásztor-M. Boldor (román) 13:15, Schmél-Martyanova (orosz) 7:15.
Végeredmény: 1. Melnyikova (orosz), 2. Bianchin (olasz), 3. Duchesne (francia) és Martyanova (orosz), …9. Pásztor Flóra, …11. Schmél Viktória, …19. Tóth Janka, …23. Pöltz Anna, 24. Hajas Nóra, …28. Koreny Ajna, …41. Papp Petra, …48. Kondricz Kata, …51. Kálmán Eszter, 52. Balogh Orsolya, …54. Kókai Csilla, …64. Szántay Anna. 
 
Junior női tőrcsapat Világkupa, Temesvár, 9 induló. Negyeddöntő: Magyarország-Egyiptom 45:36 (Pásztor +7, Tóth +2, Schmél +1, Hajas -1).
Elődöntő: Magyarország-Románia 38:45 (Pásztor +1, Tóth -1, Schmél -7).
A 3. helyért: Magyarország-Franciaország 42:45 (Tóth +6, Pásztor -1, Schmél -8).
Végeredmény: 1. Oroszország, 2. Románia, 3. Franciaország, 4. Magyarország (Hajas Nóra, Pásztor Flóra, Schmél Viktória, Tóth Janka).
Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események