Fullos hétvége – afrikai kalanddal

jan 12, 2017 | Archív

Ezen a víkenden is nagyüzem lesz a pástokon. A kadet korosztály részére “teljes üzem” lesz, mind a hat fegyvernem képviselői európai körversenyen vesznek részt. A felnőttek közül a

Ezen a víkenden is nagyüzem lesz a pástokon. A kadet korosztály részére “teljes üzem” lesz, mind a hat fegyvernem képviselői európai körversenyen vesznek részt. A felnőttek közül a tőrözők lesznek érintettek, a hölgyek Algírban szerepelnek egyéni és csapat Világkupán, míg a férfiak hazai válogatót rendeznek. 

Ilyen is nagyon, de nagyon régen volt! Mármint az, hogy a korábbi “nagy trió” egyik tagja sem lép pástra egy női tőr Világkupán. Márpedig a hétvégén, Algírban sem Mohamed Aida, sem Knapek Edina, sem Varga Gabriella nem lép pástra. Utóbbi versenyen legutóbb az áprilisi, riói csapat vb-n indult, és egyelőre kérdéses pályafutása folytatása. Edina és Aida negyven esztendősen is aktív, mi több a magyar ranglista első és második helyén állnak. (Hol másutt…?) Ők most kihagyják ezt az egzotikusnak talán nem nevezhető, de azért afrikai állomást, miként a feltörekvő juniorok is. Így most a “középkategória” – nem színvonalban, hanem életkorban! -, Kreiss Fanni, Lupkovics Dóra, Jeszenszky Szilvia és Mesteri Viktória képviseli majd a magyar színeket 2017 első felnőtt Világkupa-versenyén. Természetesen idén is: hajrá, magyarok! A szakág férfi része hazai felnőtt válogató előtt áll, melyet a Törekvés termében rendeznek. 

A kadet női párbajtőrözők Pozsonyban lépnek pástra.

A kadet korosztályban teljes lesz a nagyüzem péntektől vasárnapig. A hat fegyvernem három helyszínen lép pástra európai körversenyen. A férfi és női párbajtőrözők, valamint a férfi tőrözők Pozsonyban, a férfi és női kardozók Mödlingben, a női tőrözők pedig Poznanban szerepelnek majd. Az események jelentőségét növeli, hogy ez az utolsó nemzetközi válogató viadal a február végi kadet Európa-bajnokság, majd az április eleji világbajnokság előtt. 

De rendeznek válogatót a legidősebbeknek is: a veterán párbajtőrözők a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban lépnek pástra.

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM