Gnám Tamara ezüstérmes a juniorok között!

febr 17, 2017 | Archív

Kadetként érem és helyezés a juniorok között - ez ám a bravúr! Tehetséges és fiatal női párbajtőrözőink ezúttal az udinei junior Vk-n remekeltek: a kadet korú Gnám Tamara

Kadetként érem és helyezés a juniorok között – ez ám a bravúr! Tehetséges és fiatal női párbajtőrözőink ezúttal az udinei junior Vk-n remekeltek: a kadet korú Gnám Tamara ezüstérmet nyert, míg a 2002-es születésű Muhari Eszter ötödik lett. Gratulálunk a versenyzőknek, mestereknek és válogatott edzőknek egyaránt!

A korosztályos Európa-bajnokság előtti utolsó junior Világkupa nagyszerűen sikerült női párbajtőrözőinknek. Már csak azért is, mert Nagy Kinga kivételével egytől egyig kadetok azok, akik készülhetnek a junior Eb-re – és elsősorban saját korosztályuk világversenyére. Márpedig kadetjaink jobbnál jobban szerepeltek: Gnám Tamara nagyszerű ezüstérmet nyert, Muhari Eszti az ötödik helyen végzett, de említsük meg Petri Renáta nyolcaddöntőjét is! 

Nem először fordul elő az sem, hogy a csoportkörből valamennyi – szám szerint a maximális tizenkettő – magyar induló továbbjut, ez sem természetes, pláne nem ebben a fegyvernemben! A folytatás magától értetődően már nem lehetett százszázalékos, de az, hogy a legjobb 32 közé hat magyar bejutott (a fent említettek mellett Dékány Kinga, Kazár Dóra és Ladányi Nelli), szintén remek produktum! 

A végjátékban aztán Gnám Tamara szerepelt a legjobban, többek között a nagyon erős olasz Isolát győzte le 15:14-re, majd, hogy tovább rontsa a hazaiak kedvét, a másik esélyest, Cagnint is megverte az elődöntőben (15:11), de Muhari Eszti is szépen teljesített, csak a későbbi győztes Szoldatovától kapott ki (9:15), miként Tamara is a fináléban (11:15).

Mindenesetre azt feltétlenül leszögezhetjük: ha így szerepelnek kadetjaink a juniorok között, akkor joggal reménykedhetünk abban, hogy saját korosztályukban is maradandót alkotnak – nagyjából máshél hét múlva, a plovdivi Európa-bajnokságon!

Eredmények. Junior női párbajtőr Világkupa, Udine, 142 induló. A csoportmérkőzéseken: Gnám Tamara 6 győzelem/0 vereség, Dékány Kinga 5/1, Ladányi Nelli 5/1, Petri Renáta 5/1, Muhari Eszter 5/1, Kardos Edina 4/2, Kazár Dóra 4/2, Pleész Hanna 3/3, Vértesi Lili 3/3, Borsody Emma 3/3, Nagy Kinga 2/4, Gálfalvy Nóra 2/4 (valamennyien továbbjutottak).

A legjobb 64 közé jutásért: Pleész-Kardos 15:14, Ladányi-Martin (spanyol) 15:9, Kazár-Sehnalova (cseh) 15:14, Vértesi-Rossatti (olasz) 13:15, Gálfalvy-Grijak (szerb) 9:15, Borsody-Murtazajeva (orosz) 9:15, Nagy-Isola (olasz) 12:15.

A legjobb 32 közé jutásért: Gnám-Jukic (horvát) 15:13, Muhari-Rossatti (olasz) 15:12, Petri-Kowalczyc (olasz) 15:14, Dékány-Borrye (dán) 15:9, Kazár-Josimura (japán) 15:8, Ladányi-Comitini (olasz) 15:8, Pleész-Bos (svájci) 12:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Muhari-Gallina (olasz) 15:13, Petri-Dékány 15:11, Gnám-Sztepanyan (ukrán) 15:14, Kazár-Bozza (olasz) 9:15, Ladányi-Baba (japán) 10:15.

Nyolcaddöntő: Muhari-Kesajeva (orosz) 15:10, Gnám-Isola (olasz) 15:14, Petri-Tahe (francia) 9:15.

Negyeddöntő: Gnám-Murtazajeva (orosz) 15:13, Muhari-Szoldatova (orosz) 9:15.

Elődöntő: Gnám-Cagnin (olasz) 15:11.

Döntő: Gnám-Szoldatova (orosz) 11.15.

Végeredmény: 1. Szoldatova (orosz), 2. Gnám Tamara (edző: Partali Csaba, válogatott edző: Plásztán Attila), 3. Cagnin (olasz) és Tahe (francia), 5. Muhari Eszter (edző: László István, válogatott edző: Plásztán Attila), …11. Petri Renáta, …20. Dékány Kinga, …23. Ladányi Nelli, …27. Kazár Dóra, …60. Pleész Hanna, …69. Kardos Edina, …73. Vértesi Lili, …87. Borsody Emma, …89. Nagy Kinga, …98. Gálfalvy Nóra.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események