Gratulálunk Grósz Andornak és Pézsa Tibornak!

márc 15, 2014 | Archív

Magas állami kitüntetést, a Magyar Érdemrend középkereszt (polgári tagozat) kitüntetést adományozta Áder János elnök Grósz Andor orvos dandártábornoknak, a Magyar Vívó Szövetség

Magas állami kitüntetést, a Magyar Érdemrend középkereszt (polgári tagozat) kitüntetést adományozta Áder János elnök Grósz Andor orvos dandártábornoknak, a Magyar Vívó Szövetség elnökésgi tagjának. Olimpiai és világbajnok kardvívónk, Pézsa Tibor pedig a Magyar Érdemrend Lovagkeresztet vehette át március 15-én. Sportágunk nevében szívből gratulálunk!

 

Áder János köztársasági elnök a Magyar Érdemrend középkereszt (polgári tagozat) kitüntetést adományoztaGrósz Andor orvos dandártábornoknak, az MH Egészségügyi Központ Védelem-egészségügyi Igazgatóság egészségügyi főnökének, a Szegedi Tudományegyetem ÁOK Repülő és Űrorvosi Tanszék tanszékvezető egyetemi tanárának a magyar katonai egészségügy szolgálata érdekében végzett több évtizedes tevékenysége, valamint a Magyar Honvédség képviseletében a NATO tagországok Egészségügyi Szolgálatfőnöki Bizottságában betöltött szerepe elismeréseként.
groszandor[1]

Pézsa Tibor, sportágunk kimagasló egyénisége is magas állami kitüntetést vehetett át március 15-én. Egyéni olimpiai és világbajnok kardvívónk Balog Zoltán EMMI-minisztertől vehette át a Magyar Köztársaság lovagkereszt érdemrendjét.

A Magyar Vívó Szövetség elnökségi tagjának vívótársadalmunk nevében ez úton is gratulálunk magas állami kitüntetésekhez, és Grósz Andor, valamint Pézsa Tibor munkájához további sok sikert kívánunk! 

2014. március 15.

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM