Gyurkán Judit ezüstérmével kezdődött a veterán világbajnokság

okt 11, 2016 | Archív

Nagyszerűen sikerült magyar szempontból a németországi Stralsundban a veterán világbajnokság nyitónapja. A női párbajtőr egyéni verseny 50+ kategóriájában Gyurkán Judit gyönyörű

Nagyszerűen sikerült magyar szempontból a németországi Stralsundban a veterán világbajnokság nyitónapja. A női párbajtőr egyéni verseny 50+ kategóriájában Gyurkán Judit gyönyörű ezüstérmet nyert, gratulálunk! A világbajnokság a hét végéig tart majd, hajrá, magyarok!

Megkezdődött kedden az év utolsó vívó világversenye, a veterán világbajnokság. Az ötven fölötti pengeforgatók három korosztályban versenyeznek majd, egyéniben és csapatban egyaránt az észak-németországi Stralsundban. A nyitónapon a férfi tőrözők két idősebb kategóriájában, illetve a női párbajtőrözők legfiatalabb mezőnyében osztottak érmeket. Az urak között hét magyar is pástra lépett, közülük legjobban a 14. helyen záró Szentkirályi István szerepelt.

gyurkan-ezust

A női versenyen ugyanakkor “egykeként” állt rajthoz Gyurkán Judit (képünkön) – ám ő annál jobban szerepelt. A veretlen csoportkör után csupa kiélezett, de egyaránt győztes asszóban bejutott a világbajnoki döntőbe! Ott vereséget szenvedett az osztrák Strohmeyertől, de az ezüstérem is nagyszerű teljesítmény, szívből gratulálunk, és hasonló folytatást kívánunk a magyar küldöttségnek!

Eredmények. Veterán világbajnokság, Stralsund.

Férfi tőr egyéni, +60, 35 induló. A csoportmérkőzéseken: Szabó Imre 4 győzelem/1 vereség, Hasszán Attila 4/2, Imreh László 3/3.

A legjobb 16 közé jutásért: Imreh-Nakajima (japán) 3:10, Szabó-Schaum (német) 6:10, Hasszán-Lutton (amerikai) 9:10.

Végeredmény: 1. Oba (japán), 2. Bartlett (brit), 3. Galvan (olasz) és Streb (amerikai), …17. Szabó Imre, …19. Hasszán Attila, …21. Imreh László.

Férfi tőr egyéni, +70, 40 induló. A csoportmérkőzéseken: Jelics Popa Gyula 3/3, Szentkirályi István 2/3, Boros Péter 2/4, Müller Ferenc 0/6.

A legjobb 32 közé jutásért: Müller-De Sevilla (mexikói) 2:10, Boros-Okudera (japán) 6:10.

A legjobb 16 közé jutásért: Szentkirályi-Anasztaszov (makedón) 10:8, Jelics Popa-Gigaut (francia) 7:10.

Nyolcaddöntő: Szentkirályi-Campana (amerikai) 7:10.

Végeredmény: 1. Aftandilov (orosz), 2. Filippi (olasz), 3. Kavagucsi (japán) és Norita (japán), …14. Szentkirályi István, …23. Jelics Popa Gyula, …34. Boros Péter, …39. Müller Ferenc.

Női párbajtőr egyéni, +50, 47 induló. A csoportmérkőzéseken: Gyurkán Judit 5 győzelem/0 vereség.

A legjobb 16 közé jutásért: Gyurkán-Gervasini (olasz) 10:8.

Nyolcaddöntő: Gyurkán-Tallroth-Kock (finn) 10:7.

Negyeddöntő: Gyurkán-Björk (svéd) 10:6.

Elődöntő: Gyurkán-Milanoli (olasz) 10:8

Döntő: Gyurkán-Strohmeyer (osztrák) 3:10.

Végeredmény: 1. Strohmeyer (osztrák), 2. Gyurkán Judit, 3. Tran (francia) és Milanoli (olasz).

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM