Hajmási Éva Európa-bajnok!

szept 19, 2018 | Archív

Újabb három érmet szerzett a magyar küldöttség a kerekesszékes Európa-bajnokságon. Női tőrben Hajmási Éva arany-, Krajnyák Zsuzsi bronzérmet nyert, férfi kardban Osváth Ricsi lett második.

Az olaszországi Terniben a kerekesszékes Európa-bajnokság második napján is remekeltek a magyarok! Női tőrben Hajmási Évi (képünkön) egész nap kiválóan vívott, táblaegyesként menetelt végig a mezőnyön, a döntőben pedig egy feszült mérkőzésen bizonyult jobbnak a házigazdák legjobbjánál, teljesen megérdemelten lett Európa legjobbja, megvédve ezzel két évvel ezelőtti címét! Krajnyák Zsuzsi is nagyszerűen szerepelt, csak honfitársa tudta megállítani az elődöntőben, így a dobogó harmadik fokára állhatott fel. 

A másodikra pedig Osváth Richárd, aki a tőrben szerzett bronzát váltotta fényesebbre. Ricsit a döntőben a paralimpiai bajnok győzte le, a döntőben szoros meccsen szenvedett vereséget az ukrán Gyemcsuktól. Ezzel küldöttségünk egy arany-, két ezüst-, és három bronzéremmel jelenleg a harmadik helyet foglalja el az éremtáblázaton.

Eredmények. Kerekesszékes Európa-bajnokság, Terni. 

Férfi kard egyéni A kategória, 27 induló. Végeredmény: 1. Gyemcsuk (ukrán), 2. Osváth Richárd (edző: Erdei Péter), 3. Giordan (olasz) és Lemoine (francia), …23. Zsolnai Sándor, …26. Göttlinger Dániel.

Elődöntő: Osváth-Giordan (olasz) 15:8.

Döntő: Osváth-Gyemcsuk (ukrán) 12:15.

Férfi párbajtőr egyéni B kategória, 26 induló. Végeredmény: 1. Coutya (brit), 2. Pranyevics (fehérorosz), 3. Bejcs (orosz) és Kozjukov (orosz), …9. Tarjányi István, …13. Gergely István.

Női tőr egyéni, A kategória, 16 induló. Végeredmény: 1. Hajmási Éva (edző: Beliczay Sándor és Szirmai Benedek), 2. Mogos (olasz), 3. Krajnyák Zsuzsanna  (edző: Feczer Viktor) és Jevdokimova (orosz).

Elődöntő: Hajmási-Krajnyák 15:9.

Döntő: Hajmási-Mogos (olasz) 15:13.

Női tőr egyéni B kategória, 12 induló. Végeredmény: 1. Vio (olasz), 2. Misurova (orosz), 3. Bojkova (orosz) és Makrickaja (fehérorosz), …12. Mező Boglárka.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.