Három férfi és két hölgy folytathatja a főtáblán

nov 17, 2015 | Archív

Párbajtőr Világkupa-fordulót rendeznek ezen a hétvégén sportágunkban. A férfiak Tallinnban, a nők Nanjingban lépnek pástra egyéniben és csapatban, egyaránt olimpiai kvalifikációs

Párbajtőr Világkupa-fordulót rendeznek ezen a hétvégén sportágunkban. A férfiak Tallinnban, a nők Nanjingban lépnek pástra egyéniben és csapatban, egyaránt olimpiai kvalifikációs Vk-versenyen. Pénteken a sejetezőket rendezték, magyar részről Szász Emese és Révész Julianna, illetve Boczkó Gábor, Imre Géza, valamint Bányai Zsombor folytathatja a viadalt szombaton a 64-es főtábláról.

 

XXI. század ide, technika oda, kínai technikai forradalom emide, ázsiai térnyerés amoda – a nanjingi olimpiai kvalifikáló női párbajtőr Világkupa-versenyről kizárólag azért lettek információink, mert Kovács Ivánvezetőedző veszi a fáradságot arra, hogy az egyébként létező modernkori technikát felhasználva néhány sorban beszámoljon a történtekről. Nos, röviden annyit: a kiemelt Szász Emese mellé Révész Juliannacsatlakozott a 64-es főtábla mezőnyéhez. Ő veretlenül zárta a csoportkört, így a folytatásban nem kellett pástra lépnie. A többiek közül Bohus Réka nem “élte túl” a körmérkőzést, Budai Dorina, Hormay Adrienn és Kun Anna igen, ugyanakkor a direkt kieséses folytatásban mindhárman elbúcsúztak. 

 

Tallinnban hatalmas mezőny, 280 induló lépett pástra a férfiak Vk-viadalán. A mieink első küldetése a kiutazás volt, a Lufthansa sztrájkja miatt ugyanis kalandos úton, három részletben jutott el a magyar küldöttség az észt fővárosba. Aztán a selejetezők felemásan sikerültek, az eredményes csoportkör után ugyanis egyedül a 19 éves Bányai Zsombornak sikerült a direkt kieséses folytatás, ő társult a két kiemelt klasszis, Boczkó Gábor, valamint Imre Géza mellé. A legutóbbi, berni Vk-bronzérmes Somfai Péter, az ott negyeddöntős Berta Dani, az őt legyőző csapatvilágbajnok Szényi Péter, a tavalyi egyéni Eb-aranyérmes Rédli András, valamint társaik elvéreztek a direkt kiesésben, így szombaton három magyar folytathatja a küzdelmet a legjobb 64 között. 

 
Férfi párbajtőr Világkupa-verseny, Tallinn, 280 induló. A csoportmérkőzéseken: Boczkó Gábor, Imre Géza (kiemeltek), Berta Dániel 5/1, Peterdi András 5/1, Bakos Bálint 5/1, Rédli András 5/1, Siklósi Gergely 4/1, Cho Taeun Sándor 4/2, Somfai Péter 2/3, Szényi Péter 2/3, Bányai Zsombor 2/4 (továbbjutottak), Hanczvikkel Márk 1/5 (kiesett).
A legjobb 160 közé jutásért: Szényi-Kurganszkij (tadzsik) 15:12, Somfai-Fardzinov (orosz) 15:12, Bányai-Robl (dán) 15:9.
A legjobb 96 közé jutásért: Bányai-Alekszanyin (kazah) 15:14, Rédli-Fonson (francia) 15:11, Szényi-Berta 15:8, Peterdi-Bellmann (német) 9:15, Siklósi-Mikolajczak (lengyel) 8:15, Bakos-Kudajev (üzbég) 11:15, Cho Taeun-Jamada (japán) 7:15, Somfai-Lis (izraeli) 9:15.
A legjobb 64 közé jutásért: Bányai-Ramirez (amerikai)15:14, Szényi-Niggeler (svájci) 11:15, Rédli-Trevejo (francia) 10:15.
Szombaton a legjobb 64 között: Boczkó-Braun (német), Imre-Kudajev (üzbég), Bányai-Grumier (francia).
 
Női párbajtőr Világkupa-verseny, Nanjing, 180 induló. A csoportmérkőzéseken: Szász Emese (kiemelt), Révész Julianna 6 győzelem/0 vereség (a 64-es főtáblára jutott), Budai Dorina, Kun Anna, Hormay Adrienn (továbbjutottak), Bohus Réka 1/5 (kiesett).

Szombaton a legjobb 64 között: Szász-Takács Emese (brazíliai), Révész-Jaques André Coquin (francia). 

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események