Három hölgy a 64-ben

febr 9, 2018 | Archív

Három magyar női párbajtőröző jutott a 64 közé a barcelonai Világkupán. A kiemelt Szász-Kovács Emese mellett Mihály Kata és Kun Anna lett főtáblás. A bonni férfi tőr Vk-n nem jutott magyar a 64-be.

Két fegyvernemben rendeztek selejtezőket pénteken a felnőtt Világkupa-sorozatban. Női párbajtőrözőink Barcelonában léptek pástra, természetesen Szász-Kovács Emese kivételével. Olimpiai bajnokunk ugyanis kiemeltként szombaton kapcsolódik be a folytatásba. Két társa is lesz, méghozzá Mihály Kata és Kun Anna személyében. Utóbbi a csoportkör után előbb kínai (15:13), majd izraeli (15:12) ellenfelet győzött le a legjobb 64 közé jutásért. Katának a nagy mezőny okán három asszót kellett megnyernie a főtábláért. Az elefántcsontparti (15:12) kötelező feladatnak számított, utána viszont Várnai Vivien következett. Már annak sem örültünk, hogy két magyar, tavalyi vb-induló a legjobb 96 közé jutásért összekerült, a folytatásnak még kevésbé. Vivien ugyanis az asszó közben megsérült, kifordult a térde, így a tavalyi vb nyolcaddöntőse visszalépett, és csak remélni tudjuk, hogy nem súlyos a sérülése. Jobbulást! Persze, minderről Kata semmit sem tehetett, ő csak tette a dolgát, ugyanis a folytatásban grúz ellenfelet vert (15:9), és bejutott a legjobb 64 közé.

Kun Anna pénteken fogadhatta a gratlációkat.

Ugyanez férfi tőrben Bonnban senkinek sem sikerült a férfi tőr Világkupán. Dósa Dani volt legközelebb a főtáblához, de a 96-ban a hongkongi Csoj búcsúztatta őt (11:15). Félreértés ne essék, azért az ázsiai nem akárki, van már felnőtt Vk-döntője, Daninak még nincs. Most sem lesz, majd legközelebb… 

A többiekről mindkét fegyvernemben: az uraknál mindössze öten indultak, a hölgyeknél tizenketten – sok sikerélmény nem jutott a mieinknek. Na, de majd szombaton, jön Emese… 

Eredmények. Férfi tőr Világkupa, Bonn, 247 induló. A csoportmérkőzéseken: Dósa Dániel 4 győzelem/2 vereség, Mészáros Tamás 4/2, Kiss Dániel 2/4 (továbbjutottak), Frűhauf Benjámin 1/5, Pórfy Tamás 1/5 (kiestek).

A legjobb 160 közé jutásért: Kiss-Auclin (francia) 6:15.

A legjobb 96 közé jutásért: Dósa-Minott (brit) 15:12, Mészáros-Cuk (szerb) 12:15.

A legjobb 64 közé jutásért: Dósa-Csoj (hongkongi) 11:15.

Női párbajtőr Világkupa, Barcelona, 231 induló. A csoportmérkőzéseken: Szász-Kovács Emese kiemelt, Várnai Vivien 5 győzelem/1 vereség, Budai Dorina 4/2, Kun Anna 4/2, Szabó Réka 4/2, Nagy Kinga 4/2, Csonka Valéria 4/2, Petri Renáta 3/3, Borsody Emma 3/3, Szabó Laura 3/3, Mihály Kata 3/3 (továbbjutottak), Gnám Tamara 1/5 (kiesett). 

A legjobb 160 közé jutásért: Mihály-Sakoa (elefántcsontparti) 15:12, Szabó L.-Rodriguez (kolumbiai) 15:13. 

A legjobb 96 közé jutásért: Mihály-Várnai sérülés miatt visszalépett, Kun-Vang (kínai) 15:13, Petri-Kiskapusi (spanyol) 15:12, Budai-Tataran (román) 14:15, Szabó R.-Clerici (olasz) 9:15, Szabó L.-Harkova (ukrán), Borsody-Lehis (észt) 12:15, Csonka-Sirico (amerikai) 13:15, Nagy-Ngom (francia) 9:15. 

A legjobb 64 közé jutásért: Mihály-Gucsmazova (grúz) 15:9, Kun-Hecht (izraeli) 15:12, Petri-Embrich (észt) 10:15.

Szombaton a legjobb 32 közé jutásért: Szász-Kovács-Mihály, Kun-Fiamingo (olasz).

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM