Három hölgy és egy úr a legjobb 64 között

febr 10, 2017 | Archív

Az olaszoszági Legnanóban, illetve Bonnban kezdődött meg pénteken az aktuális Világkupa-hétvége. Előbbi helyszínen a kiemelt Szász Emese mellé további két párbajtőrözőnk, Szabó

Az olaszoszági Legnanóban, illetve Bonnban kezdődött meg pénteken az aktuális Világkupa-hétvége. Előbbi helyszínen a kiemelt Szász Emese mellé további két párbajtőrözőnk, Szabó Laura és Mihály Kata jutott a 64 közé, míg az egykori nyugatnémet fővárosban férfi tőrben Dósa Dani folytathatja. 

Mindkét európai helyszínen népes és nagyon erős mezőny vágott neki a hétvégi Világkupa-víkendnek. A bonni férfi tőr versenyen öt magyar próbált szerencsét, és Dósa Dani – most már nem először… – imponáló mérleggel, veretlenül jutott a csoportkörből közvetlenül a legjobb 64 közé. Nem sokkal maradt el tőle klubtársa, Mátyás Bálint sem, aki az utolsó asszójában szenvedte el egyetlen vereségét, de neki így folytatnia kellett. Az önmagát reaktiváló Gátai Róbert is továbbjutott a csoportból, ugyanez nem sikerült Mészáros Tamásnak és Bakó Tamásnak. A folytatásban Gátai Robinak nem sok esélye volt, viszont Bálint megint csak hajszálnyira került a főtáblától. Előbb 15:11-re verte a kanadai Brodeurt, majd egyetlen tussal, 15:14-re kapott ki a 64-ért a lengyel Jandától.

Mátyás Bálint (szembe) egyetlen tusra volt a 64 közé kerüléstől.

Legnanóban az olimpiai bajnok Szász Emese kiemeltként természetesen automatikusan a szombati főtáblára jutott, és kilenc magyar társa próbálta őt követni. Itt is ketten búcsúztak a csoportkörből (Pártos Zsófia, Fedor Tamara), viszont az újabb akadály, a 96 közé kerülés már csak Mihály Katának és Szabó Laurának sikerült. Ekkor esett ki a válogatott Budai Dorina és Kun Anna, valamint Várnai Vivien, Bohus Réka és Borsody Emma. Két társuk viszont a pénteki utolsó akadályt is vette, Kata koreai (Ju, 15:11), Laura olasz (Carpegna, 15:14) ellenfelet ejtett ki. 

Borsody Emma, Budai Dorina, Kun Anna és Bohus Réka nemcsak a képen szerepelnek együtt. A legnanói Vk-n valamennyien egyszerre búcsúztak el a folytatástól.

Így szombaton három magyar, pontosabban a bonni Danival együtt négy magyar vívó lesz érdekelt a két helyszínen. Hajrá, magyarok!

Eredmények. Férfi tőr egyéni Világkupa, Bonn, 212 induló. A csoportmérkőzéseken: Dósa Dániel 6 győzelem/0 vereség (a legjobb 64 közé jutott), Mátyás Bálint 5/1, Gátai Róbert 2/4, Mészáros Tamás 1/5, Bakó Tamás 0/6 (kiestek).

A legjobb 96 közé jutásért: Mátyás-Brodeur (kanadai) 15:11, Gátai-Paroli (olasz) 3:15.

A legjobb 64 közé jutásért: Mátyás-Janda (lengyel) 14:15.

Szombaton a 64 között: Dósa-Nista (olasz).

Női párbajtőr egyéni Világkupa, Legnano, 191 induló. A csoportmérkőzéseken: Szász Emese kiemelt, Szabó Laura 5 győzelem/1vereség, Mihály Kata 4/2, Kun Anna 4/2, Budai Dorina 4/2, Borsody Emma 3/3, Bohus Réka 2/3, Várnai Vivien 2/4 (továbbjutottak), Fedor Tamara 2/4, Pártos Zsófia 2/4 (kiestek).

A legjobb 96 közé jutásért: Mihály-Bates (amerikai) 15:14, Budai-Zamachowska (lengyel) 9:15, Várnai-Ehler (német) 12:15, Kun-Cagnin (olasz) 14:15, Bohus-Multerer (német) 8:15, Borsody-Carpegna (olasz) 4:15.

A legjobb 64 közé jutásért: Szabó-Carpegna (olasz) 15:14, Mihály-Ju (koreai) 15:11.

Szombaton a 64 között: Szász-Batini (olasz), Szabó-Beljajeva (észt), Mihály-Sin (koreai).

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.