Három kerekesszékes arany Pisábóll

márc 12, 2018 | Archív

Pisában rendezték a hétvégén a kerekesszékes Világkupa-sorozat újabb állomását, a magyar csapat 3 arany-, 1-1 ezüst- és bronzéremmel zárta a versenyt, gratulálunk a vívóknak és a mestereknek.

Az olaszországi Vk-n nem volt teljes a magyar csapat, Dani Gyöngyi betegsége miatt nem utazott, így a női tőrcsapat be sem nevezett a versenyre. Világbajnokainknak az első napon helyezések jutottak: Osváth Richárd 5. lett kard egyéniben, Krajnyák Zsuzsi 6. párbajtőrben. Tarjányi István ugyanakkor biztató vívással szerzett 5. helyet férfi kard B-ben, Veres Amarilla pedig döntőt vívott női párbajtőrben és megszerezte szezonbeli második ezüstérmét ebben a fegyvernemben!

Krajnyák Zsuzsi újabb Vk-aranyat nyert tőrben.

Másnap két aranyérmet, egy negyedik, egy ötödik és egy hetedik helyet gyűjtött be a küldöttség. Világbajnokaink ezúttal is egyértelművé tették, hogy uralják a tőr fegyvernemet, Osváth Ricsi után Krajnyák Zsuzsi is legyőzhetetlen volt!

Osváth Ricsi ugyancsak tőrben örülhetett aranyéremnek.

Hajmási Évi ötödik, a kardcsapat a negyedik helyen végzett, Tarjányi István pedig ismét a nyolcas döntőbe került, ami szintén biztató a későbbi olimpiai kvalifikációt tekintve.

Hajmási Évi kardban először nyert Vk-verenyt.

Nem maradt aranyérem nélkül a zárónapon sem a csapat, Hajmási Éva fegyelmezett vívással első alkalommal nyert Világ-kupa versenyt kardban! Veres Amarilla harmadik helye is dicséretes, csak honfitársnőjétől szenvedett vereséget.

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események