Három magyar a berni főtáblán

okt 28, 2016 | Archív

Megfiatalított magyar férfi párbajtőrválogatottunk állt rajthoz a berni, idénnyitó Világkupa-versenyen. Riói klasszisaink közül egyedül Somfai Péter lépett pástra, ő magabiztosan

Megfiatalított magyar férfi párbajtőrválogatottunk állt rajthoz a berni, idénnyitó Világkupa-versenyen. Riói klasszisaink közül egyedül Somfai Péter lépett pástra, ő magabiztosan juott a 64-es főtáblára, mellette ez a tapasztaltabbanak, Szényi Péternek és Berta Dánielnek sikerült. 

Imre Gézán, Boczkó Gáboron és a sérült Rédli Andráson kívül alig akadt hiányzó az idénnyitó berni férfi párbajtőr Világkupa-versenyen. Egyedől a francia világsztár, Grumier nem szerepelt a mezőnyben, úgyhogy nagyon erős viadalon kellett helyt állniuk a mieinknek. A csoportmérkőzések után a két legtapasztalabb magyar – természetesen az említett klasszisainkon kívül -, az olimpiai bronzérmes Somfai Péter és a 2013-as csapat világbajnok Szényi Péter közvetlenül a főtáblára jutott, és egyetlen indulónk búcsúzott a tizenkettő közül ebben a szakaszban. 

A folytatásban azonban a kilenc magyarból egyedül Berta Daninak sikerült a 64 közé kerülés, aki két magabiztos sikerrrel jutott el idáig. A többiek a 96, vagy a 160 között estek ki a hatalmas mezőnyben. Folytatás szombaton, a két Péterrel és Danival, aztán meg jöhet a vasárnapi csapatverseny.

Hajrá, magyarok!

Eredmények. Férfi párbajtőr Világkupa-verseny, Bern, 240 induló. A csoportmérkőzéseken: Szényi Péter 5 győzelem/1 vereség, Somfai Péter 5/1 (továbbjutottak a 64-es táblára), Bakos Bálint 5/1, Berta Dániel 5/1, Bányai Zsombor 5/1, Siklósi Gergely 4/2, Andrásfi Tibor 4/2, Bányai Botond 3/3, Koch Máté 2/4, Cho Taeun Sándor 2/4, Buta Levente 2/4 (továbbjutottak), Kiss Gergő 0/6 (kiesett). 

A legjobb 160 közé jutásért: Buta-Broger (svájci) 15:6, Koch-Rocks (brit) 15:11, Cho-Korlath (osztrák) 15:8, Bányai B.-Pittet (svájci) 13:15.

A legjobb 96 közé jutásért: Berta-Knyis (orosz) 15:7, Bányai Zs.-Bonferroni (svájci) 15:14, Bakos-Jörgensen (dán) 14:13, Buta-Kühn (svájci) 13:14, Andrásfi-Niggeler (svájci) 12:15, Siklósi-Vismara (olasz) 11:15, Cho-Wang (kínai) 6:7, Koch-Zawrotniak (lengyel) 11:15.

A legjobb 64 közé jutásért: Berta-Alekszanyin (kazah) 15:12, Bányai Zs.-Lan (kínai) 9:15, Bakos-Glazkov (orosz) 10:15.

Szombaton a legjobb 64 között: Szényi-Rodney (amerikai), Somfai-Zawrotniak (lengyel), Berta-Hernandez (venezuelai).

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM