Három magyar folytatja a heidenheimi főtáblán

jan 26, 2017 | Archív

Több mint háromszázan kezdték meg csütörtök reggel Heidenheimben a “vívómaratont”, azaz a férfi párbajtőr egyéni Világkupát. Estére a legjobb 64-ig jutott el a mezőny. Három

Több mint háromszázan kezdték meg csütörtök reggel Heidenheimben a “vívómaratont”, azaz a férfi párbajtőr egyéni Világkupát. Estére a legjobb 64-ig jutott el a mezőny. Három olimpiai érmesünk távollétében három másik magyar folytathatja pénteken a versenyt: Berta Dániel, Koch Máté és Siklósi Gergely. 

Valljuk meg, a férfi párbajtőr szakág prioritása a vívásban a mammutmezőny, ez az egyetlen fegyvernem, melyben hihetetlen számú, 300 fölötti indulók jönnek össze – így ezúttal is, Heidenheimben. A mezőnyben ott volt a maximális létszámú 12 magyar, de a három ász, Boczkó Gábor, Imre Géza és Rédli András különböző okok miatt hiányzott a mezőnyből. A csoportkör során egyetlen magyar búcsúzott (Bakos Bálint), ő is csupán egyetlen tussal. Ennél is jobb hírnek számított, hogy hárman is százszázalékos teljesítményt nyújtottak, az egyaránt junior korú Siklósi Gergely és Koch Máté, valamint Berta Dániel

Siklósi Geri továbbra is tartja jó formáját, veretlen csoportkör után jutott a 64-es főtáblára.

Így ők mentesültek a további maratoni direkt kieséses folytatás alól, közvetlenül bejutottak a legjobb 64 közé. Ennek jelentőségét igazából később saját bőrünkön éreztük meg. A folytatásban ugyanis sorra hullottak el a mieink. Az első körben (a 160 közé jutásért) vérzett el Bányai Zsombor, Cho Taeun Sándor és Andrásfi Tibor, a másodikban (a 96 közé kerülésért) Peterdi András, Nagy Dávid és az olimpiai bronzérmes Somfai Péter búcsúzott. Az utolsó etapban Buta Levente és Szényi Péter maradt állva, mindketten közel álltak a “napi túléléshez”, de végül a hajrában egyaránt vereséget szenvedtek. 

A pénteki 64-es főtáblára tehát az a három magyar jutott, aki a csoportkörből odakerült, Koch Máté, Siklósi Geri és Berta Dani folytathatja, hajrá, magyarok! 

Eredmények. Férfi párbajtőr egyéni Világkupa-verseny, Heidenheim, 310 induló. A csoportmérkőzéseken: Koch Máté 6 győzelem/0 vereség, Siklósi Gergely 6/0, Berta Dániel 6/0 (a legjobb 64 közé jutottak), Peterdi András 5/1, Szényi Péter 4/2, Nagy Dávid 4/2, Bányai Zsombor 3/2, Cho Taeun Sándor 3/3, Somfai Péter 3/3, Buta Levente 2/4, Andrásfi Tibor 2/4 (továbbjutottak), Bakos Bálint 2/4 (kiesett).

A legjobb 160 közé jutásért: Somfai-Rezaei Tadi (iráni) 15:7, Nagy-Hayes (ausztrál) 15:9, Buta-Taccani (argentin) 15:13, Bányai-Marchal (francia) 13:14, Cho Taeun-Tagliariol (olasz) 8:15, Andrásfi-Song (kínai) 10:15.

A legjobb 96 közé jutásért: Buta-Camargo (brazil) 14:13, Szényi-Csuang (tajpeji) 13:8, Peterdi-Nycz (lengyel) 8:15, Somfai-Beskin (izraeli) 14:15, Nagy-Szuhov (orosz) 14:15.

A legjobb 64 közé jutásért: Buta-Tulen (holland) 13:15, Szényi-Vuorinen (finn) 11:12.

Szombaton a legjobb 64 között: Koch-Tan (kínai), Siklósi-Pereira (spanyol), Berta-Rodriguez (kolumbiai). 

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események