Három magyar kardozó a főtáblán

nov 16, 2018 | Archív

A kiemelt Szilágyi Áron és Szatmári András mellé egyedül Decsi Tamás jutott a legjobb 64-be, a szakág szezonnyitó, algériai Világkupa-versenyén. Folytatás szombaton a főtáblával, hajrá, magyarok!

Öten próbálták követni a magyarok közül a kiemelt társakat, azaz az olimpiai bajnok Szilágyi Áront, és a világbajnok Szatmári Andrást a szezonnyitó algíri Világkupa-versenyen, azonban ez egyedül a vb-aranyérmes csapattársnak, Decsi Tamásnak sikerülta pénteki selejtezőket követően. Az erős mezőnyből egyébként a nagy nevek közül egyedül a koreai klasszis, Kim Junghvan hiányzott, a többiek kivétel nélkül ott voltak, avagy szombaton ott lesznek a rajtnál. 

A csoportfordulóból még valamennyi magyar továbbjutott, mi több, Decsi Tomi öt győzelme és jó tusaránya elég volt ahhoz, hogy közvetlenül a legjobb 64 közé kerüljön. A többieknek következett a direkt kieséses tábla, és azért az még a mai, a világon egyre szélesebb körben népszerű vívásban is nehezen megszokható, hogy kardozóinkat két japán, egy egyiptomi és egy kolumbiai vívó búcsúztatta…

Egyetlen tuson múlott Gémesi Csanád legjobb 64 közé jutása.

Márpedig ezúttal így történt. Ketten már a legjobb 96 közé kerülésért elvéreztek. A korábbi vb-ezüstérmes Iliász Nikolász az egyiptomi Elissytől 15:9-re, az egyéni junior Eb-bronzérmes Péch Miklós pedig a kolumbiai Cuellartól 15:13-ra kapott ki. Az egyetlen pénteki direkt kieséses győzelmünk ebben a körben született, az egykori kadet világbajnok Puy Sebestyén 15:14-re verte az orosz Kraszilnyikovot. A főtáblára jutásért aztán ő sima, 15:2-es vereséget szenvedett a japán Josidától. Az idei vb-ezüstérmes csapattag, Gémesi Csanád is búcsúzott, ő szoros meccsen, 15:14-re kapott ki az ugyancsak japán Streets-től

Így aztán három klasszisunk védheti, és reméljük, védi is majd meg a mundér becsületét szombaton. Áron, Andris, Tomi: hajrá, magyarok!

Eredmények. Férfi kard egyéni Világkupa, Algír, 161 induló. A csoportmérkőzéseken: Szilágyi Áron és Szatmári András kiemelt, Decsi Tamás 5 győzelem/1 vereség (a legjobb 64 közé jutott), Gémesi Csanád 4/2, Gémesi Csanád 4/2, Iliász Nikolász 3/3, Puy Sebestyén 2/4 (továbbjutottak).

A legjobb 96 közé jutásért: Puy-Kraszilnyikov (orosz) 15:14, Péch-Cuellar (kolumbiai) 13:15, Iliász-Elissy (egyiptomi) 9:15.

A legjobb 64 közé jutásért: Puy-Josida (japán) 2:15, Gémesi-Streets (japán) 14:15.

Szombaton a legjobb 32 közé jutásért: Szilágyi-Souders (amerikai), Szatmári-Nuccio (olasz), Decsi-Pellegrini (olasz).

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM