Három, négy: női kardcsapat sorminta

jan 29, 2017 | Archív

Legutóbbi bronzérme után ezúttal a negyedik helyen végzett a New York-i női kardcsapat Világkupán a László Luca, Márton Anna, Pusztai Liza, Záhonyi Petra összeállítású magyar

Legutóbbi bronzérme után ezúttal a negyedik helyen végzett a New York-i női kardcsapat Világkupán a László Luca, Márton Anna, Pusztai Liza, Záhonyi Petra összeállítású magyar válogatott. Fiatal csapatunktól ez ismét nagyon szép teljesítmény, csak így tovább! Gratulálunk a versenyzőknek és a mestereknek. 

Ha és amennyiben hihetünk a versenyről szóló honlap jegyzőkönyvének, Márton Panka egyéni hatodik helye után egészen kivételes teljesítményt nyújtott a New York-i női kardcsapat Világkupán. Kezdődött azzal, hogy a legfontosabb meccsen, a nyolcaddöntőben Lengyelország ellen +16-os indexszel zárt. 5:2-re, 5:0-ra, majd a befejező asszóban 37:40-ről 8:0-ra nyert – egészen döbbenetes! De dicsérjük a 16. évében járó Pusztai Lizát is, aki szintén jól teljesített. És mivel ezúttal a sorsolás is kedvezően alakult, a negyeddöntőben Ukrajna következett. Amely ugyan a világranglistán a második helyen áll, csakhogy az olimpia óta vagy a B sorát szerepelteti, vagy egyszerűen néhányan abbahagyták. (Igaz, ez az egyéni világbajnok Harlanról nehezen képzelhető el…) 

Márton Panka nagyszerűen teljesített a New York-i hétvégén.

Azt azonban fentiek ellenére sem hihettük, hogy fiataljaink egész egyszerűen kiütik az ukránokat! A vége 45:19 lett ide, végig vezetve, fölényes győzelemmel jutottunk a legjobb négy közé. És eleinte az elődöntő is jól alakult. Két kör után 30:26-ra vezettünk a franciák ellen, a befejezés azonban nem sikerült, 35:45-re fordított az ellenfél – a jegyzőkönyv alapján Panka és Liza itt is pluszt hozott. A bronzéremért az olimpiai bajnok oroszok következtek, akik szintén fiatal csapattal léptek pástra – megerősítve az egyéni olimpiai bajnok Jegorjannal. Panka ezúttal megint nagyot alkotott, de ez is kevésnek bizonyult, az oroszok 45:36-ra nyertek, ugyanakkor fiatal cspatunktól nagyon szép eredménynek tekinthető a negyedik helyezés.

Bronzérem után negyedik hely: Márton Anna, Pusztai Liza, László Luca és Záhonyi Petra.

Eredmények. Női kardcsapat Világkupa, New York, 15 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Lengyelország 45:40 (Márton +16, Pusztai +2, Záhonyi -13).

Negyeddöntő: Magyarország-Ukrajna 45:19 (Márton +10, Záhonyi +10, Pusztai +6).

Elődöntő: Magyarország-Franciaország 35:45 (Pusztai +3, Márton +3, Záhonyi -16).

A 3. helyért: Magyarország-Oroszország 36:45 (Márton +6, László -4, Záhonyi -4, Pusztai -7).

Végeredmény: 1. Franciaország, 2. Korea, 3. Oroszország, 4. Magyarország (László Luca, Márton Anna, Pusztai Liza, Záhonyi Petra)

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM