Három nemzet párbajtőrözői Tatán

okt 17, 2017 | Archív

Az idei vb-ezüstérmes Svájc, valamint a korábbi világbajnok Magyarország és Ukrajna párbajtőrözői edzőtáboroznak péntektől keddig Tatán. A felnőtt szezon a fegyvernemben a jövő héten kezdődik.

Udvarhelyi Gábor szövetségi kapitány és Dancsházy-Nagy Tamás fegyvernemi vezetőedző irányításával igen rangos társakkal készül a világbajnoki negyedik helyezett magyar férfi párbajtőrcsapat a következő szezon feladataira. A tatai edzőtáborban múlt péntek óta Rédli Andrásékkal egyútt tréningeznek a svájci és az ukrán válogatott tagjai. Svájc a lipcsei vb elődöntőjében éppen bennünket legyőzve lett később ezüstérmes, Ukrajna pedig az olimpia előtti, moszkvai világbajnokságon győzött, majd lett olimpiai negyedik – éppen a bronzérmes magyar válogatott mögött, amely a 2013-as budapesti világbajnokságon nem talált legyőzőre… 

Az igen rangos és színvonalas edzőtábor kedden ér véget, és alig egy héttel később már ismét útra kelnek a fegyvernem legjobbjai, mivel a berni Világkupával a fegyvernem részére is megkezdődik a 2017/18-as Világkupa-szezon. Részünkről: hajrá, magyarok!

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM