Hat magyar hölgy a torinói GP főtábláján

dec 2, 2016 | Archív

Nagyszerűen sikerült a torinói női tőr Grand Prix-verseny selejtezőnapja. A kiemelt Mohamed Aida mellé további öt vívónk - Kreiss Fanni, Lupkovics Dóra, Szalai Szonja, Jeszenszky Szilvia,

Nagyszerűen sikerült a torinói női tőr Grand Prix-verseny selejtezőnapja. A kiemelt Mohamed Aida mellé további öt vívónk – Kreiss Fanni, Lupkovics Dóra, Szalai Szonja, Jeszenszky Szilvia, Kondricz Kata – jutott fel a 64-es főtáblára. Ugyanez azonban férfi tőrben egyetlen magyarnak sem sikerült. A toinói GP 64-es folytatását női tőrben szombaton rendezik.

szalai-torino Szalai Szonja a csoportkör után rögtön csatlakozott a 64-es főtábla mezőnyéhez.

Újabb apró, de fontos részsiker női tőrben – nyolc indulónk közül hatan feljutottak a szombati, 64-es főtáblára, ami feltétlenül értékes eredménynek számít. Egyik riói olimpikonunk, Mohamed Aida kiemeltként pihenhetett a pénteki selejtezőnapon, a másik, Knapek Edina viszont pástra lépett, és ezúttal nem fogott ki jó napot, kiesett. A többi magyar továbblépett a csoportmérkőzésekből, olyannyira, hogy Lupkovics Dóra és Szalai Szonja egyből csatlakozott Aidához a szombati folytatásra. A többiek sem késlekedtek sokat, egyetlen további asszót kellett nyerni a 64 közé jutáshoz, és ez egyedül Mesteri Vikinek nem sikerült, ő is csak egyetlen tussal kapott ki, 15:14-re. Győzött viszont Jeszenszky Szilvi (Vetulani, 15:13), Kreiss Fanni (Marino, 15:6) és Kondricz Kata (Kirschen, 15:11), ez pedig azt jelentette, hogy mindösszesen hatan lesznek ott a szombati folytatásban. 

kreiss-viv Kreiss Fanni (jobbra) pedig egy további asszó után követte őt.

Délután rendezték a férfi tőr Grand Prix-verseny selejtezőit, és itt már a várakozásoknak megfelelően korántsem voltunk annyira sikeresek. Négy résztvevőnk a csoportkör után megfeleződött, Mészáros Tamás és Liszkai Tamás búcsúzott, de nem tartott sokkal tovább a többiek versenye sem, a 64 közé jutásért Dósa Dániel és Mátyás Bálint egyaránt vereséget szenvedett.

Eredmények. Női tőr egyéni Grand Prix, Torinó, 128 induló. A csoportmérkőzéseken: Mohamed Aida kiemelt, Lupkovics Dóra 5/1, Szalai Szonja 5/1 (a legjobb 64 közé jutottak), Kondricz Kata 4/2, Mesteri Viktória 4/2, Jeszenszky Szilvia 3/3, Kreiss Fanni 3/3 (továbbjutottak), Knapek Edina 1/5 (kiesett).

A legjobb 64 közé jutásért: Jeszenszky-Vetulani (lengyel) 15:13, Kreiss-Marino (spanyol) 15:6, Kondricz-Kirschen (német) 15:11, Mesteri-J. Chrzanowska (lengyel) 14:15.

Szombaton a legjobb 64 között: Mohamed-M. Boldor (román), Lupkovics-Hong (koreai), Szalai-Massialas (amerikai), Kondricz-Jubenot (francia), Jeszenszky-H. Lyczbinska (lengyel), Kreiss-Volpi (olasz).

Férfi tőr egyéni Grand Prix, Torinó, 156 induló. A csoportmérkőzéseken: Dósa Dániel 3 győzelem/3 vereség, Mátyás Bálint 3/3 (továbbjutottak), Mészáros Tamás 1/5, Liszkai Tamás 1/5 (kiestek).

A legjobb 64 közé jutásért: Dósa-Csoj (hongkongi) 11:15, Mátyás-Trofimov (orosz) 4:15.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események