Hat magyar kardozó a főtáblán

dec 1, 2017 | Archív

A három kiemelt magyar (Szatmári András, Szilágyi Áron, Gémesi Csanád) mellé további három vívónk (Decsi Tamás, Péch Miklós, Gémesi Huba) jutott a 64-es főtáblára a győri férfi kard Világkupán.

Pontosan kétszáz kardozó lépett pástra a győri Arénában, a Gerevich-Kovács-Kárpáti férfi kard egyéni Világkupán. Helyesebben pénteken csak 184, elvégre kiemelt klasszisaink, Szatmári András, Szilágyi Áron és Gémesi Csanád csak a legjobb 64 között kapcsolódik be a küzdelmekbe. Mielőtt azonban a napi történteket elevenítenénk fel, beszéjlünk a környezetről! A győri Audi Aréna egyébként is impozáns, és ezt “díszítette” tovább a Magyar Vívó Szövetség úgy, hogy az illetékeseket nem győzték fogadni a külföldiek gratulációit a körülmények okán…

A Vk-verseny emelt pástja, melyen remélhetőleg a magyarok lesznek majd a főszereplők. 

Persze, külsőségek ide vagy oda, egy verseny igazán akkor lehet magyar szempontból szuper, ha az eredmények azok. Ezt csak szombaton és vasárnap tudjuk majd meg, de természetesen péntekre is jutottak izgalmak… A tizenhét pástra lépő magyar (plusz, ugye, a három kiemelt) közül végül három folytathatja szombaton. A világbajnoki ezüstérmes csapat tagja, Decsi Tamás két magabiztos, direkt táblás győzelemmel jutott 64-be, ugyanez nem sikerült másik vb-ezüstérmesünknek, Iliász Nikolásznak. Ugyanakkor szép “részeredménynek” számít a főtáblára kerülés a fiatal Péch Miklóstól és Gémesi Hubától. 

A világbajnoki ezüstérmes Iliász Nikolásznak nem sikerült a legjobb 64 közé jutás.

Így aztán mindösszesen hat magyar folytathatja Győrben a versenyt a legjobb 64 között. A java pedig, mint már jeleztük, szombaton következik. 

(A 64-es főtábla délelőtt 10-kor kezdődik, a nyolcas döntő délután 4-kor lesz. A belépés díjtalan!)  

Kétszáz vívó népesítette be a vívócsarnokká alakított Arénát.

Eredmények. Férfi kard egyéni Gerevich-Kovács-Kárpáti Világkupa-verseny, Győr, 200 induló. A csoportmérkőzéseken: Szatmári András, Szilágyi Áron, Gémesi Csanád (kiemeltek), Iliász Nikolász 4 győzelem/1 vereség, Nagy Pál 4/2, Decsi Tamás 4/2, Péch Miklós 4/2, Nagy Martin 3/3, Habony Viktor 3/3, Puy Sebestyén 3/3, Kossuth Bálint 2/3, Valkai Ferenc 2/4, Kovács István 2/4, Galgóczy Tamás 2/4, Gémesi Huba 2/4 (továbbjutottak), Morvai Ákos 1/5, György Lehel 1/5, Rabinowitz Benjámin 0/6, Gémesi Bence 0/6, Milassin Mór 0/6 (kiestek).

A legjobb 96 közé jutásért: Pécs-Wüst (német) 15:10, Habony-Jefimov (orosz) 15:11, Iliász-Josida (japán) 15:11, Puy-Pastore (ausztrál) 15:8, Decsi-Pytel (lengyel) 15:3, Gémesi H.-Pungyik (ukrán) 15:11, Nagy M.-Kraszilnyikov (orosz) 14:15, Valkai-Patrice (francia) 11:15, Kovács-Shainberg (amerikai) 14:15, Nagy P.-Miller (brit) 11:15, Galgóczy-Mancheno (spanyol) 11:15, Kossuth-Sztacsenko (ukrán) 11:15.

A legjobb 64 közé jutásért: Péch-Szulamanidze (grúz) 15:6, Decsi-Sztacsenko (ukrán) 15:8, Gémesi H.-Arfa (kanadai) 15:12, Habony-Ha (koreai) 8:15, Iliász-Ballorca (francia) 12:15, Puy-Apithy (francia) 6:15.

Szombaton a legjobb 32 közé jutásért: Szatmári-Miller (brit), Szilágyi-Loss (amerikai), Gémesi Cs.-Barloy (francia), Decsi-Abedini (iráni), Péch-Berre (olasz), Gémesi H.-Gu Bongil (koreai).

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.