Hatodik a női tőrcsapat Cancunban

okt 17, 2016 | Archív

Hatodik helyen végzett a Kreiss Fanni, Lupkovics Dóra, Mohamed Aida, Pásztor Flóra összeállítású magyar női tőrcsapat a cancuni idénnyitó Világkupa-versenyen. A mieink a

Hatodik helyen végzett a Kreiss Fanni, Lupkovics Dóra, Mohamed Aida, Pásztor Flóra összeállítású magyar női tőrcsapat a cancuni idénnyitó Világkupa-versenyen. A mieink a negyeddöntőben minimális különbséggel szenvedtek vereséget, az aranyérmet Olaszország szerezte meg.

Nagyon közel járt egy szép sikerhez a magyar női tőrválogatott Cancunban. A Kreiss Fanni, Lupkovics Dóra, Mohamed Aida, Pásztor Flóra összeállítású együttes az olimpia utáni csapat Világkupa-szezonnyitón Németországgal találkozott a negyeddöntőben. A riói világbajnokságon sikerült ellenük a győzelem – most nem. Minimális különbséggel, egyetlen tussal, de kikapott 40:39-re a válogatottunk, melyben a legfiatalabb, Pásztor Flóra nyújtotta a legjobb teljesítményt.

noi-torcsapat-cancun

A folytatásban csapattársai, Lupkovics Dóri és Kreiss Fanni vették át a főszerepet, Japánt egészen simán (45:26) győzték le a mieink, ugyanakkor az 5. helyért Kanadától vereséget szenvedtek (39:45). A versenyt a megfiatalított olasz válogatott nyerte, megelőzve az Egyesült Államokat és Németországot. A világbajnok orosz együttes nem indult a cancuni viadalon.

Eredmények. Női tőrcsapat Világkupa-verseny, Cancun, 9 induló. Negyeddöntő: Magyarország-Németország 39:40 (Pásztor +9, Kreiss +1, Mohamed -3, Lupkovics -8).

Az 5-8. helyért: Magyarország-Japán 45:26 (Lupkovics +12, Kreiss +8, Pásztor -1).

Az 5. helyért: Magyarország-Kanada 39:45 (Lupkovics +1, Kreiss 0, Pásztor -7).

Végeredmény: 1. Olaszország, 2. Egyesült Államok, 3. Németország, …6. Magyarország (Kreiss Fanni, Lupkovics Dóra, Mohamed Aida, Pásztor Flóra).

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM