Hatodik lett fiatal női tőrcsapatunk

febr 5, 2017 | Archív

Értékesnek mondható hatodik helyezést ért el a gdanski Világkupán a Kondricz Kata, Kreiss Fanni, Lupkovics Dóra, Pásztor Flóra összeállítású női tőrcsapat. A mieink a

Értékesnek mondható hatodik helyezést ért el a gdanski Világkupán a Kondricz Kata, Kreiss Fanni, Lupkovics Dóra, Pásztor Flóra összeállítású női tőrcsapat. A mieink a negyeddöntőben az amerikaiaktók kaptak ki, majd a helyosztókon Németországot legyőzték, Koreától vereséget szenvedtek. Soha rosszabbat!

Érdekes időket él meg mostanság a magyar női tőrvívás. Az egyéni ranglistát továbbra is a két évtiezdes klasszis, Mohamed Aida és Knapek Edina vezeti. Ugyanakkor a csapatversenyeken ők ebben a szezonban rendre átadják a helyet a fiataloknak, elvégre a tokiói olimpia idején 44, illetve 43 esztendősek lesznek. A fiatalok pedig örömmel élnek a lehetőséggel, és szépen teljesítenek. Így történt ezen a hétvégén is a gdanski csapat Világkupa-versenyen. 

Ezúttal a két junior, Kondricz Kata és Pásztor Flóra, a 24 éves Lupkovics Dóra és a nem egészen 28 esztendősen korelnöknek számító Kreiss Fanni alkotta a csapatot, melyet Marco Goncalves újonnan kinevezett vezetőedző irányított. Az elmúlt időszak eredményeinek köszönhetően a nyolcaddöntőben végre elkerültük az erősebb csapatokat, és hosszú évek után jelenthettük ki egy erős csapat Vk-n – mert a gdanski igazán az volt… -, hogy kötelező feladatnak számított a 8 közé jutás Hongkong ellenében. Ezt teljesítették is a mieink, egy simának mondható, 45:34-es győzelemmel. A negyeddöntőben a nagyon erős amerikaiak következtek, de a remeklő Pásztor Flórának köszönhetően itt is szorosan alakult a mérkőzés, a 39:45 okán igazán nincs semmiféle szégyenkezni való.

Pásztor Flóra nagyszerűen vívott az amerikaiak ellen.

Jöhettek a rendkívül értékes “segédpontokat” adó helyosztók az 5-8. helyért. És a mieink előbb legyőzték Németországot (39:34), majd Koreától kaikaptak (37:41), és a 6. pozíciót szerezték meg, tovább erősítve ezzel hatodik helyünket a világranglistán. Ami ugye, majd valamikor, nagyjából két és fél év múlva éppen olimpiai szereplést érne… 

De ezt azért még hagyjuk, egyelőre az apró lépések irányelve alapján értékeljük sikeres szereplésnek ezt a mostani hatodik helyezést.

Eredmények. Női tőrcsapat Világkupa-verseny, Gdansk, 19 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Hongkong 45:34 (Pásztor +6, Kondricz +4, Kreiss +2, Lupkovics -1).

Negyeddöntő: Magyarország-Egyesült Államok 39:45 (Pásztor +5, Lupkovics 0, Kreiss -3, Kondricz -8).

Az 5-8. helyért: Magyarország-Németország 39:34 (Kreiss +7, Lupkovics +1, Pásztor -3).

Az 5. helyért: Magyarország-Korea 37:41 (Kreiss +3, Pásztor -3, Lupkovics -4).

Végeredmény: 1. Olaszország, 2. Franciaország, 3. Oroszország, …6. Magyarország (Kondricz Kata, Kreiss Fanni, Lupkovics Dóra, Pásztor Flóra).

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események