Helyezések a kadet Európa-bajnokság zárónapján

márc 4, 2016 | Archív

Csapathelyezésekkel zárult számunkra az újvidéki kadet és junior Európa-bajnokság. A férfi kardozók és a női párbajtőrözők ötödikek, a női tőrözők hatodikak lettek. Ezzel a

Csapathelyezésekkel zárult számunkra az újvidéki kadet és junior Európa-bajnokság. A férfi kardozók és a női párbajtőrözők ötödikek, a női tőrözők hatodikak lettek. Ezzel a korosztály három arany-, egy ezüst- és egy bronzéremmel az éremtábla harmadik helyén végzett, még egyszer gratulálunk! Szombattól pedig jöhetnek a juniorok!

Munkatársunk helyszíni jelentése:

Ha másért nem, akkor a nagy számok törvénye alapján várható volt, hogy jön egy nap, ami nem úgy sikerül, ahogy szeretnénk. Nos, ez a kadet Európa-bajnokság utolsó versenynapjára esett Újvidéken. Az már a sorsolásnál látszott, hogy nagyon nehéz dolga lesz a női tőr, a női párbajtőr, valamint a férfi kardcsapatnak egyaránt. 

A hölgyek egyaránt “orosz leckét” kaptak, és ez korántsem tűnt egyszerű házi feladatnak (damásnyije zadányije). A fiúk pedig azzal az olasz csapattal kerültek szembe, amely egyéniben behúzta az aranyat és az ezüstöt, tehát itt sem mi számítottunk favoritnak. Persze, az említett párosításokra a negyeddöntőben került sor, és odáig el is kellett jutnunk… Nézzük a nap pozitívumát: ez minden különösebb gond nélkül sikerült is valamennyi fegyvernemben.

kad noi torcsapat Kadet női tőrcsapatunknak hatodik helyezés jutott: Pöltz Anna, Nagy Anasztázia, Szántay Anna, Hajas Nóra.

Aztán a folytatás is közelítőleg azonosan alakult. Sajnos. A hölgyek oroszok elleni negyeddöntői párhuzamosan zajlottak, és szinte teljesen azonosan alakult a két meccs. Végig az oroszok vezettek, és gyakorlatilag folyamatosan nőtt az előnyük a mérkőzés végéig. A különbség is azonos volt, mindkét páston 15 tussal kaptunk ki, azaz nem sok esélyünk volt. Izgalmat hozott viszont az olaszok elleni kardcsapat, legalábbis a végkifejletig feltétlenül. A mieink ugyanis egymást felülmúlva öt mérkőzés után 25:21-re vezettek a jóval esélyesebb itáliaiakkal szemben. Csakhogy ekkor az olaszok rátettek egy hatalmas lapáttal, és pillanatok alatt 45:32-re fordítottak. 

kad ni pbt csap orom Volt oka az örömre is női párbajtőrcsapatunknak, amely az ötödik helyen végzett.

Ezzel a helyosztók előtt máris eldőlt, hogy a kadet Európa-bajnokságot három arany-, egy ezüst- és egy bronzéremmel zárják a mieink, ami összességében nagyszerű eredménynek számít, és igencsak magasra tette a lécet a pénteken érkező, és szombaton már pástra is lépő junior válogatott előtt. 

A helyosztók első köre során sem engedte el egymás kezét a három válogatott. Az 5-8. helyért mindhárom egységünk megnyerte soron következő meccsét. A tőrözők Nagy-Britanniát 45:35-re, a párbajtőrözők Franciaországot 45:36-ra, a kardozók pedig Spanyolországot 45:41-re verték, úgy, hogy az összecsapás végére György Lehel rosszul lett, és helyére a szintén könnyebben sérült Kozmanovics Gábornak kellett beállnia. A folytatásban a párbajtőrözők habkönnyen abszolválták mérkőzésüket Izrael ellen (45:24), ezzel az ötödikek lettek. Érdemes kiemelni a 14 esztendős Muhari Eszter teljesítményét, aki a két helyosztón plusz 20-at szorgoskodott össze. A férfi kardozók is kihozták a helyzetből a maximumot, igaz, nem egyszerűen… A törökök ellen 45:44-re győztek Szlama Vilmosék. Nem sikerült viszont ugyanez a női tőrözőknek, akik Franciaországtól szenvedtek vereséget, és ezzel hatodikok lettek.

Szombaton a férfi tőrözők és a női kardozók egyéni versenyével megkezdődik a junior Európa-bajnokság, HAJRÁ, MAGYAROK!

Eredmények. Kadet és junior Európa-bajnokság, Újvidék.

Kadet férfi kardcsapat, 16 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Görögország 45:30 (György +5, Milassin +3, Szlama +2).

Negyeddöntő: Magyarország-Olaszország 32:45 (Szlama -3, György -5, Milassin -5).

Az 5-8. helyért: Magyarország-Spanyolország 45:41 (Szlama +5, Milassin +3, György -1, Kozmanovics -3).

Az 5. helyért: Magyarország-Törökország 45:44 (Milassin +5, Szlama 0, Kozmanovics -4).

Végeredmény: 1. Oroszország, 2. Olaszország, 3. Franciaország, …5. Magyarország (György Lehel, Kozmanovics Gábor, Milassin Mór, Szlama Vilmos).

Kadet női tőrcsapat, 17 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Dánia 45:31 (Szántay +9, Pöltz +3, Hajas +2).

Negyeddöntő: Magyarország-Oroszország 29:44 (Szántay -3, Nagy -3, Pöltz -12).

Az 5-8. helyért: Magyarország-Nagy-Britannia 45:35 (Pöltz +8, Hajas +6, Nagy -4).

Az 5. helyért: Magyarország-Franciaország 31:45 (Hajas +3, Nagy -3, Szántay -6, Pöltz -8).

Végeredmény: 1. Oroszország, 2. Németország, 3. Olaszország, …6. Magyarország (Hajas Nóra, Nagy Anasztázia, Pöltz Anna, Szántay Anna).

Kadet női párbajtőrcsapat, 24 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Lengyelország 45:29 (Petri +8, Borsody +6, Gnám +2).

Negyeddöntő: Magyarország-Oroszország 30:45 (Petri -1, Muhari -3, Gnám -4, Borsody -7).

Az 5-8. helyért: Magyarország-Franciaország 45:36 (Muhari +8, Gnám +3, Petri -2).

Az 5. helyért: Magyarország-Izrael 45:24 (Muhari +12, Petri +9, Gnám 0).

Végeredmény: 1. Olaszország, 2. Oroszország, 3. Románia, …5. Magyarország (Borsody Emma, Gnám Tamara, Muhari Eszter, Petri Renáta).

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események