Helyezések a zárónapra

júl 9, 2018 | Archív

A varsói kerekesszékes Világkupa zárónapján a női párbajtőrcsapat a negyedik, a férfi tőrcsapat a hetedik helyen végzett. A küldöttség egy arany-, egy ezüst- és két bronzéremmel fejezte be a Vk-t.

A férfi tőr és a női párbajtőr csapatversenyek során ezúttal helyezések jutottak válogatottjainknak. Ennek oka elsősorban Dani Gyöngyi sérülése volt, aki sajnálatos izomszakadást szenvedett az ukránok elleni negyeddöntőben, majd végigküzdötte a mérkőzést, melyet végül megnyertünk, de a folytatásnak a súlyosabb sérülés elkerülése érdekében már nem vághatott neki a válogatott. A szabály szerint legalább egy B kategóriás vívónak mindig vívnia kell a csapatban, de ilyen cserénk, sajnos, nem volt, a visszalépés után így a negyedik helyet szerezte meg a csapat. Remélhetőleg Gyöngyi sérülése gyorsan meggyógyul és akkor a világranglista vezetőjéhez méltó eredményeket tud újra felmutatni a női párbajtőr válogatott.

A férfi tőrcsapatok versenyében Osváth Richárd (képünkön) vezérletével nagyott küzdött a magyar válogatott, Ricsi a levívott négy mérkőzésen nagyszerű, +55 tusos találataránnyal zárt, igazi vezéregyénisége volt csapatának, amely végül a hetedik helyen zárt.

A magyar küldöttség egy arany- (Osváth Richárd, tőr), egy ezüst- (Hajmási Éva, kard) és két bronzéremmel (Krajnyák Zsuzsanna, tőr és párbajtőr) zárta a varsói Világkupát. 

Eredmények. Kerekesszékes Világkupa, Varsó.

Férfi tőrcsapat, 15 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Japán 45:42 (Gergely -9, Zsolnai -7, Osváth +19)

Negyeddöntő: Magyarország-Lengyelország 38:45 (Gergely -12, Zsolnai -6, Osváth +11)

5-8. helyért: Magyarország-Kina 34:45 (Gergely -13, Zsolnai -12, Osváth +14)

7. helyért: Magyarország-Brazília 45:41 (Gergely -7, Zsolnai 0, Osváth +11)

Végeredmény: 1. Lengyelország, …7. Magyarország (Gergely István, Osváth Richárd, Zsolnai Sándor).

Női párbajtőrcsapat, 9 induló.
Negyeddöntő: Magyarország-Ukrajna 45:32 (Dani -13 Krajnyák +14, Veres +12).

Magyarország a további mérkőzésekről visszalépett.

Végeredmény: 1. Oroszország, …4. Magyarország (Dani Gyöngyi, Fóris Erika, Krajnyák Zsuzsanna, Veres Amarilla).

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM