Helyezések jutottak párbajtőrben

máj 3, 2015 | Archív

Férfi párbajtőrcsapatunk a kilencedik helyen végzett a párizsi, női válogatottunk tizedik lett a johannesburgi Világkupa-versenyen. Egyik eredmény sem örömteli, de mindkettőt lehet

Férfi párbajtőrcsapatunk a kilencedik helyen végzett a párizsi, női válogatottunk tizedik lett a johannesburgi Világkupa-versenyen. Egyik eredmény sem örömteli, de mindkettőt lehet javítani a további olimpiai kvalifikációs versenyeken!

Boczkó Gábor fantasztikus egyéni ezüstérme után a férfiak igen korán keltek, mivel a hatalmas mezőnyben már a legjobb 16 közé jutásért is vívnia kellett a mieinknek a párizsi Vk-csapatversenyen. Marokkó legyőzése nem is jelentett problémát, a nyolcaddöntőben viszont jóval nagyobb falat, Észtország következett, soraiban a kétszeres egyéni világbajnok, legutóbbi budapesti GP-győztes Novoszjolovval. És sajnos, az említett falat meg is akadt a torkunkon. Köszönhetően a már említett Bocek újabb nagyszerű vívásának négytusos előnnyel (34:30), de nagy távolságra a végeredményt jelentő 45 találattól kezdődött az utolsó derbi – a másik oldalon természetesen a már említett Novoszjolovval. Az észt klasszis fordítani tudott, a végeredmény 43:40 lett, ezzel nem jutott nyolc közé a két éve világbajnok magyar kvartett. A folytatásban értékes és fontos győzelmet arattak Imre Gézáék az ugyancsak némi meglepetésre a hátsó ágra kerülő svájciak ellen, majd Spanyolországot és Kínát legyőzve a kilencedik helyen zárt csapatunk. 

 

Női párbajtőrözőinknek sem sikerült a nyolc közé kerülés a johannesburgi Vk-n, miután Franciaországtól szenvedtek 45:36-os vereséget a mieink. A folytatásban az Antal Edina, Budai Dorina, Révész Julianna, Szász Emese összeállítású válogatott két győzelem után (Brazília, Lengyelország) Németországtól kapott ki, így végül a tizedik helyen zárt.
 
Eredmények. Férfi párbajtőrcsapat Világkupa-verseny, Párizs, 30 induló. A legjobb 16 közé jutásért: Magyarország-Marokkó 45:31.
Nyolcaddöntő: Magyarország-Észtország 40:43.
A 9-16. helyért: Magyarország-Svájc 45:38.
A 9-12. helyért: Magyarország-Spanyolország 45:40.
A 9. helyért: Magyarország-Kína 45:38.
Végeredmény: 1. Franciaország, 2.Németország , 3. Oroszország, …9. Magyarország (Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András, Somfai Péter).
 
Női párbajtőrcsapat Világkupa-verseny, 22 induló, Johannesburg. Nyolcaddöntő: Magyarország-Franciaország 36:45.
A 9-16. helyért: Magyarország-Brazília 45:27.
A 9-12. helyért: Magyarország-Lengyelország 45:43.
A 9. helyért: Magyarország-Németország 40:43.

Végeredmény: 1. Kína, 2. Románia, 3. Franciaország, …10. Magyarország (Antal Edina, Budai Dorina, Révész Julianna, Szász Emese). 

2015. május 03.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események