Helyezések vasárnapra

jan 21, 2018 | Archív

Férfi tőrcsapatunk 14. helyen végzett a párizsi Világkupa-versenyen, a havannai női párbajtőrcsapat Vk-n a mieink tizenkettedikként zártak. A junior női kardcsapat ötödik lett a segovai Világkupán.

Párizsban 31 csapattal vágtak neki a férfi tőrözők a Világkupa-versenynek, és ez a fegyvernem legnagyobb mezőnyét jelentette. A mieinknek rendre a 16 közé jutás a legnfontosabb feladat, és azt egyre többször, így most is teljesítették Fehéroroszország 45:42-es legyőzésével. Fiatal csapatunknak az ennél is nagyobb feladatok egyelőre nehezen megoldhatóak – a nyolcaddöntőben Oroszországot (21:45), majd a 9-16. helyért Hongkongot (34:45) nem sikerült megszorítani. A folytatásban, a 13-16. helyért előbb Dánia ellen egy 45:37-es siker, majd az ugyancsak nagyon erős Kínával egy 30:45-ös vereség következett, és mindez a 14. helyet jelentette a Dósa Dániel, Kiss Dániel, Mátyás Bálint, Mészáros Tamás összeállítású magyar csapatnak. 

A 14. helyig masírozott Párizsban férfi tőrcsapatunk. 

Havannában a női párbajtőrcsapatoknak rendeztek Vk-t, és a mieink az olimpiai bajnok Szász-Kovács Emese nélkül, Budai Dorina, Gnám Tamara, Kun Anna, Várnai Vivien összeállításban léptek pástra. A nyolcaddöntőben Lengyelország volt az ellenfél, de nem sikerült megszorítanunk a riválist. Így, sajnos, a hölgyeknek is az alsóház jutott, ráadásul újabb erős ellenfelekkel szemben. Japán ellen összejött egy értékes siker, utána viszont a 9-12. helyért az Egyesült Államoktól, majd Ukrajnától vereséget szenvedtünk. Mindez a 12. helyezést érte, és sovány vigasz, hogy ilyen ellenfelekkel szemben (Lengyelország, Japán, USA, Ukrajna) nem az alsó ágon szokás szembetalálkozni…

Várnai Viviennek (balra) és a többieknek nem sikerült a lengyelek elleni nyolcaddöntő.

Segoviában a junior női kardcsapatoknak rendeztek Világkupát, és a mieink legjobbunk, Pusztai Liza nélkül léptek pástra. A nyolcaddöntőben a románok nem okoztak különösebb problémát (45:35), a folytatásban viszont egyetlen tussal, 45:44-re alulmaradtak a mieink a házigazda spanyolokkal szemben. Az 5-8. helyért két újabb győzelem következett, ami az 5. helyezést jelentette a Bérczy Dorottya, Kelecsényi Mirabella, Kern Bianka, Nagy Valentina összeállítású csapatnak, melyből Mira feltétlenül kiemelendő, elvégre valamennyi mérkőzésen pozitív mérleggel zárt. 

Eredmények. Férfi tőrcsapat Világkupa, Párizs, 31 induló. A legjobb 16 közé jutásért: Magyarország-Fehéroroszország 45:42 (Dósa +5, Mészáros 0, Mátyás -2).

Nyolcaddöntő: Magyarország-Oroszország 21:45 (Dósa -4, Mátyás -5, Mészáros -13).

A 9-16. helyért: Magyarország-Hongkong 34:45 (Dósa +1, Mészáros -3, Mátyás -9).

A 13-16. helyért: Magyarország-Dánia 45:37 (Dósa +6, Mátyás +3, Mészáros -1).

A 13. helyért: Magyarország-Kína 30:45 (Mészáros -1, Mátyás -5, Dósa -9).

Végeredmény: 1. Egyesült Államok, 2. Olaszország, 3. Franciaország, …14. Magyarország (Dósa Dániel, Kiss Dániel, Mátyás Bálint, Mészáros Tamás).

Női párbajtőrcsapat Világkupa, Havanna, 17 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Lengyelország 31:45 (Budai +1, Gnám -1, Kun -6, Várnai -8).

A 9-16. helyért: Magyarország-Japán 45:39 (Budai +5, Gnám +1, Várnai 0).

A 9-12. helyért: Magyarország-Egyesült Államok 33:45 (Gnám -1, Várnai -3, Kun -3, Budai -5).

A 11. helyért: Magyarország-Ukrajna 40:45 (Gnám +3, Várnai 0, Kun -4, Budai -4). 

Végeredmény: 1. Korea, 2. Oroszország, 3. Kína, …12. Magyarország (Budai Dorina, Gnám Tamara, Kun Anna, Várnai Vivien).

Junior női kardcsapat Világkupa, Segovia, 15 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Rómánia 45:35 (Nagy +7, Kelecsényi +2, Kern +1).

Negyeddöntő: Magyarország-Spanyolország 44:45 (Kelecsényi +6, Kern -2, Nagy -5).

Az 5-8. helyért: Magyarország-Németország 45:38 (Kelecsényi +6, Bérczy +5, Kern -4).

Az 5. helyért: Magyarország-Franciaország 45:41 (Bérczy +5, Kelecsényi +2, Kern -3).

Végeredmény: 1. Oroszország, 2. Egyesült Államok, 3. Olaszország, …5. Magyarország (Bérczy Dorottya, Kelecsényi Mirabella, Kern Bianka, Nagy Valentina).

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.