Hetedik a női kardcsapat

márc 18, 2018 | Archív

A szombati nagyszerű egyéni szereplést vasárnap nem követte hasonló. Az elfogadható hetedik helyen végzett a magyar női kardcsapat (Katona, László, Márton, Pusztai) az athéni Világkupa-versenyen.

A magyar női kardcsapat az olaszoktól és az oroszoktól szenvedett vereséget az athéni női kardcsapat Világkupán. A világ két, legjobbjai közé tartozó csapatától egyáltalán nem szégyen kikapni, mindez mégis azt jelentette, hogy a hetedik helyen végzett a Katona Renáta, László Luca, Márton Anna, Pusztai Liza összeállítású válogatott, ami a “nem rossz, nem jó” kategóriába tartozik. A nap remekül kezdődött, ugyanis a válogatott jelenlegi rangsorolása okán a legfontosabb meccsnek a nyolcaddöntő számít. Ezt a régi riválissal, az ugyancsak rendre ebben a pozícióban tartózkodó lengyelekkel vívtuk. És tán a 45:34-es, magabiztos sikernél is fontosabb, hogy a jegyzőkönyv tanúsága szerint mindenki tett hozzá ehhez a sikerhez, mi több, Katona Renáta tökéletesen tehermentesítette valamelyest az egyéni verseny két főszereplőjét, az ezüstérmes Pusztai Lizát, illetve a bronzérmes Márton Annát.

A negyeddöntőben a világranglistát vezető olaszok következtek – akiket legutóbb, Baltimore-ban sikerült legyőznünk, most erre esély sem volt. A csapat megint csak egységes produktumot nyújtott, csakhogy ezúttal ellenkező előjellel – 25:45 lett a vége… A folytatásban az 5-8. helyért a kissé tartalékos oroszokat sem sikerült megszorítanunk (32:45), majd a 7. helyért az a Kína következett, amely a baltimore-i elődöntőben egy tussal győzött le bennünket. Most ugyanennyivel vágtunk vissza, méghozzá egy nagy fordítás után, az utolsó kört még 7 tusos előnyről kezdték az ázsiaiak, ám a csereként beálló Liza zárkózott, Renáta végig jól vívott, Panka pedig fordított – minden jó, ha jó a vége…

Összefoglalva: szenzációs egyéni, elfogadható csapatteljesítmény – ez a hétvégi, athéni mérleg.

Eredmények. Női kardcsapat Világkupa, Athén, 23 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Lengyelország 45:34 (Katona +5, Márton +4, Pusztai +2).

Negyeddöntő: Magyarország-Olaszország 25:45 (László -2, Márton -3, Pusztai -7, Katona -8).

Az 5-8. helyért: Magyarország-Oroszország 32:45 (Márton -3, Katona -4, Pusztai -6).

A 7. helyért: Magyarország-Kína 45:44 (Katona +5, Márton -2, László -7, Pusztai (becserélve) +5).

Végeredmény: 1. Olaszország, 2. Korea, 3. Franciaország , …7. Magyarország (Katona Renáta, László Luca, Márton Anna, Pusztai Liza).

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM