Hetedik hely Cancúnban

okt 16, 2017 | Archív

Hetedik helyen végzett a Kondricz Kata, Kreiss Fanni, Lupkovics Dóra, Pásztor Flóra összeállítású női tőrcsapat a cancúni Világkupán. A válogatottat egy tus választotta el a négy közé jutástól.

A magyar női tőrválogatott előbb bravúrt, majd majdnem bravúrt hajtott végre… A cancúni csapat Világkupa-versenyen a nyolcaddöntőben az esélyesebb Koreával kerültek szembe a mieink. A fordulatos mérkőzésen Kreiss Fanni kimagasló vívásával 41:40-re sikerült megnyerni a nap talán legfontosabb mérkőzését. Aztán a Kondricz Kata, Kreiss Fanni, Lupkovics Dóra, Pásztor Flóra összeállítású fiatal válogatott közel volt az ennél is nagyobb bravúrhoz. A világranglista második helyén álló amerikaiaktól ugyanis egyetlen tussal, 45:44-re kaptak ki a mieink. (A pontos tájékoztatáshoz hozzátartozik, hogy a legjobb amerikai, az előző napi egyéni aranyérmes Kiefer nem vívott a csapatversenyen.)

Kreiss Fanni, Kondricz Kata, Lupkovics Dóra és Pásztor Flóra hetedik hellyel kezdte a szezont.

Maradt a helyosztó az 5-8. pozícióért, ahol a mostanság örök riválisnak számító németekkel szemben ezúttal 45:38-ra alulmaradtunk, majd következett a 7. helyért Japán. A cancúni búcsúmeccsen megint Kreiss Fanni vezérletével 45:38-ra nyertünk, ezzel visszavágtunk a lipcsei vb nyolcaddöntőjében elszenvedett kellemetlen vereségért. Marco Goncalves vezetőedző csapata nem teljesített rosszul, két értékes győzelmet szerzett, és közel járt egy nagy sikerhez. 

Eredmények. Női tőrcsapat Világkupa, Cancún, 13 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Korea 41:40 (Kreiss +11, Lupkovics +4, Pásztor -4, Kondricz -10).

Negyeddöntő: Magyarország-Egyesült Államok 44:45 (Kreiss +1, Lupkovics -1, Pásztor -1).

Az 5-8. helyért: Magyarország-Németország 38:45 (Kondricz +4, Pásztor +1, Kreiss 0, Lupkovics -12).

A 7. helyért: Magyarország-Japán 45:38 (Kreiss +15, Pásztor -3, Kondricz -5).

Végeredmény: 1. Oroszország, 2. Olaszország, 3. Egyesült Államok, …7. Magyarország (Kondricz Kata, Kreiss Fanni, Lupkovics Dóra, Pásztor Flóra).

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események