Hibátlan mexikói péntek

dec 16, 2016 | Archív

Rendkívül erős mezőny, ugyanakkor a “három királynők” továbbra is hiányoznak. Így lehetne összefoglalni a cancuni női kard Grand Prix mezőnyét, melyben három magyar szerepelt. A

Rendkívül erős mezőny, ugyanakkor a “három királynők” továbbra is hiányoznak. Így lehetne összefoglalni a cancuni női kard Grand Prix mezőnyét, melyben három magyar szerepelt. A selejtezőkön Márton Anna természetesen kiemeltként nem lépett pástra, Garam Nóri és László Luca egyaránt csatlakozott hozzá a szombati főtáblára.

Ami biztos: a csapatban olimpiai, egyéniben egyaránt világbajnok orosz Velikaja, ukrán Harlan és amerikai Zagunis ezúttal sem lépett pástra ebben a szezonban. A női kardvívás elmúlt másfél évtizedének (gyakorlatilag csaknem egészének) három kimagasló alakja különböző okok miatt hiányzik Rio óta, de az élet nem áll meg, a fegyvernem szezonbéli első Grand Prix-versenyén így is hatalmas mezőny jött össze. Mármint az említett három klasszis nélkül. 

Három a magyar hölgy a cancuni főtáblán: László Luca, Márton Panka és Garam Nóri.

Az élen természetesen a riói egyéni aranyérmes orosz Jegorjannal, a londoni első helyezett koreai Kimmel, és a kardvívásban is szerencsét próbáló olimpiai és világbajnok olasz tőrözővel (!), Errigóval, no meg az egyéni Eb-ezüst- és vb-bronzérmes Márton Annával. Ő kiemeltként nem lépett pástra a háromnapos női és férfi kard GP-nyitányán, két honfitársa, Garam Nóra és László Luca viszont igen, a csoportmérkőzéseken mindketten továbbléptek, majd egy-egy további asszó várt rájuk a 64-es főtáblára kerülésért. Ez sem jelentett problémát, Nóri az amerikai “kis” Muhammadot (15:7), Luca a mexikói Gonzalezt verte magabiztosan. 

Folytatás szombaton a női kardozók főtáblájával és a férfiak selejtezőjével – mindösszesen hét magyarral a páston, plusz a kiemelt kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal

Eredmények. Női kard egyéni Grand Prix, Cancun, 115 induló. A csoportmérkőzéseken: Márton Anna kiemelt, László Luca 4 győzelem/2 vereség, Garam Nóra 3/3 (továbbjutottak).

A legjobb 64 közé jutásért: László-Gonzalez (mexikói) 15:11, Garam-F. Muhammad (amerikai) 15:7.

Szombaton a legjobb 64 között: Márton-Russo (amerikai), Garam-Berder (francia), László-Pozdnyakova (orosz).

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM